Diskuze

VIDEO: Nejjednodušší postup na povidla. Upečte je v troubě

Pokud se nechystáte pálit slivovici, povidla jsou jistotou pro případ, že máte doma hromádku přezrálých švestek, které nutně potřebujete zpracovat. V domácích podmínkách a v malém množství je snadno připravíte v troubě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mám trochu méně časově náročný recept, ale jinak stejný. Dělám je tak už pár let a jsou super:-)

0 0
možnosti

J15a63n 54P28e92r45n19i43k

5. 9. 2018 10:43

a stejný postup je i na rajský protlak a kečup. Člověk u toho nemusí stát a není zaprasená celá kuchyně.

0 0
možnosti

Potvrzuji, recept dělám pokaždé, když švestky zarodí. Nemixujeme, máme rádi kousky, sladíme podle sladkosti švestek. V troubě neprskají. Používám největší pekáč cca na 8 kg švestek, trvá to asi 10 hodin, z toho než se začnou vařit na 200, potom na 160.

0 0
možnosti

Také doporučuji. Na rozdíl od návodu jen švestky nemixujeme a pekáč vysteleme pečícím papírem.

0 0
možnosti

Když to vezmu pragmaticky, tak při použití elektrické trouby ta povidla je lepší koupit...:-P

1 0
možnosti

"redakce připravila spolehlivý návod", no to jsem se pobavil, moje babička již před padesáti léty pekla povidla v troubě.

2 0
možnosti

Ale pekla je prakticky zdarma, jelikož se stejně na kamnech vařilo...

1 0
možnosti

Do povidel se kromě kadlátek ( švestek ) nedává vůbec nic.

Dobře uvařeny povidla jen z kadlátek vydrží i 20 let. Pravdou je, že je vaříte přes 30 hodin v kuse.

3 0
možnosti

P62e57t89r 27K19r16á54l

3. 9. 2018 19:05

Tak to si ty dvě sklenice raději koupím. Tvl 30 hodin...

0 0
možnosti