- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Mám trochu méně časově náročný recept, ale jinak stejný. Dělám je tak už pár let a jsou super
a stejný postup je i na rajský protlak a kečup. Člověk u toho nemusí stát a není zaprasená celá kuchyně.
Potvrzuji, recept dělám pokaždé, když švestky zarodí. Nemixujeme, máme rádi kousky, sladíme podle sladkosti švestek. V troubě neprskají. Používám největší pekáč cca na 8 kg švestek, trvá to asi 10 hodin, z toho než se začnou vařit na 200, potom na 160.
Také doporučuji. Na rozdíl od návodu jen švestky nemixujeme a pekáč vysteleme pečícím papírem.
Když to vezmu pragmaticky, tak při použití elektrické trouby ta povidla je lepší koupit...
"redakce připravila spolehlivý návod", no to jsem se pobavil, moje babička již před padesáti léty pekla povidla v troubě.
Ale pekla je prakticky zdarma, jelikož se stejně na kamnech vařilo...
Do povidel se kromě kadlátek ( švestek ) nedává vůbec nic.
Dobře uvařeny povidla jen z kadlátek vydrží i 20 let. Pravdou je, že je vaříte přes 30 hodin v kuse.
Tak to si ty dvě sklenice raději koupím. Tvl 30 hodin...