- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Cekam nejakou seriozni studii, ktera se bude zabyvat vlivem veganstvi na fyzicky a mentalni vyvoj deti. Moje sestra, biolozka, tvrdi, ze je zlocin nutit takovou stravu detem.
Tak idnes zahájil spolupráci s Cuketkou! No to jsem zvědavá, co z toho vyjde, snad jen všechno dobré :)
Když na jednom hektaru vypestuji 5tun pšenice tak pro dve svine o váze kolem 365kg my stačí 500 kg pšenice a mám 1kg masa na den z plochy 0,10ha a kdo sní jeden kg masa za den stačí pul kilo a na to my stačí obilí z 0,05ha a ješte mám kvalitné hnojivo pro zeleninu a ovoce co zaručuje vyšší výnosy,takže neoblbovat.
A proč příroda stvořila člověka jako všežravce, když vegetariánství je lepší? Asi se evoluce nějak spletla a trvalo to milióny let, než přišli vegetariáni a vegani, aby tento historický omyl napravili.
Proč příroda stvořila zenu tak, ze může rodit od cca patnácti každý rok jedno dítě? Teď přišel životní styl moderního člověka, aby to napravil.
Jinými slovy, argumentace přirozeností je v případě lidí zcela irelevantní.
Co třeba vysvětlivky zkratek ke grafu?
Ovce nebo kráva na pastvě kdydne do tý půdy aspoň bobky nebo lejno. Zatím co rostlinná výroba, většinou jenom vyčerpává. Klas z kukuřice do výroby, ornice se splaví prvním deštěm a stvoly zavezou do "eko"-spalovny, půdě zbudou jenom hroudy pro pláč.
no to se nesmí tak kukuřice pěstovat takhle blbě. Stačí když pod ní dáte svazenku, nebo jiný podsev(ideálně bobovitého charakteru, vojtěška či jetel) a je po problému. Má to jeden problém, je to dražší a pracnější. A to se nikomu nechce, když nemusí. Leč k článku, myslím, že veganství je slepá větev a vegetariánství trochu taky.
Zajímavé je, že se všežravec od vegetariána dle grafu téměř neliší v potřebě orné půdy a masivní nárůst je zejména v pastvinách, které jsou nedílnou součástí evropské kulturní krajiny ...
Gratuluji. Selskou úvahu, že na alpských loukách nepřešli z krav a ovcí na pšenici z dobrých důvodů, lze najít v internetových diskusích pod články oslavujícími veganství přinejmenším tak deset let zpátky.
Ona ani není chyba vědců, že jim odhalování samozřejmých věci trvá tak dlouho. Když se člověk snaží dělat něco exaktně a opravdu to nějak počítat, porovnávat s jinými výpočty atp., tak to holt trvá.
Chyba je v aktivistech a s nimi spřátelených novinářích, kteří vezmou částečný výsledek a udělají z něj bombastickými titulky dogma, z vědeckeho článku náboženství - něco, čemu má každý věřit, když to pochází od osvícené skupiny.
Prý že je veganství nejekologičtější. Pche.
V další fázi doporučuji vědcům si povšimnout, že kvůli občasnému českému masu není potřeba ani zdaleka tolik ropy, jako kvůli přísunu čerstvého ovoce a kvalitní sóji, chaluh, řas a kdo ví čeho z druhého konce světa na stůl veganského pozéra.
I ty pralesy se dnes mýtí hlavně kvůli rostlinné výrobě...
Myslíte ta, kterou se vykrmuje dobytek, že?