Diskuze
VIDEO: Zkuste passatelli ze strouhanky a sýra. Vymyslel je génius
Děkujeme za pochopení.
luban12
Mám jen malý dotaz.
Před lety jsem si na nějaké výstavě koupil podobný lis, který používám na lisování drůbežích jatýrek do polévkové zavářky, nebo na "tatarák". Jde to s tím parádně a marně sháním takový lis pro děti a dnes už i pro vnoučata. Lis vypadá podobně jako lis na česnek,jen má větší obsah, cca 0,5-1dl a dírky průměr 5mm. Neví někdo,kde se to nechá koupit, to co mám mělo být z Itálie, ale když tam jedu, tak na to zapomenu a u nás už jsem prošel snad všechno.
Benjout
Re: A když nemáme parmazán
kdo neví jak vypadá ajdam tak dá sýrovou vomáčku.... když sme to dělali v petersberghofu tak tam na to stála fronta :D
PosledníMohykánStáleŽivý
Passatelli vymyslel někdo, kdo měl doma zbytky.
Takhle jsme přišli na spoustu velmi zajímavých pokrmů. Z téhle hmoty už bez poučení tímto článkem děláme léta noky, přidávám občas jemně nasekanou šunku a čerstvou petrželku. Netušil jsem, jaký jsem to génius.
opportunity
Re: Passatelli vymyslel někdo, kdo měl doma zbytky.
sýrové kapání dělám ze zbytků sýra
Benjout
nuda
kde se flákáte, to tady nebude dneska nikdo brečet, že ty potraviny se nedají sehnat a když tak jsou falšovaný a vy se přece okrást nenecháte?
Datel 15
Re: a co Grilování s Vodouchem?
No to byla v podstatě jen reklama na Globus, Mounfield, Cocacolu a Krušovice. Jinak recepty o ničem. A za tím asistují "celebrity, které ani neznám.
pavouk
Chemicky neošetřený citron
Něco takového v našich obchodech existuje?
janbrezen
Re: Chemicky neošetřený citron
ano, obcas se daji koupit biocitrony
Davids43
Už se těším na novinky od Emanuela
Mňam.To je dost, že někdo dostal rozum a opět mu dali prostor.
Viktorie01
Re: Už se těším na novinky od Emanuela
No, myslím, že problém nebyl v tom, že by někdo dostal nebo nedostal rozum, ale že Manu měl poněkud jiný, o dost zásadnější starosti, než točit pořady do televize.
mickcor
Milá Martino
Milá Martino,
píšete moc pěkně, ale jedno musím lehce poopravit.
Nový pořad s Emanuelem Ridim se nejmenuje "Ital na cestách",
ale "Léto s Italem". Navíc jméno hlavního aktéra je Emanuele Ridi!
Díky za opravu, za celý výrobní štáb. Mick
Rafaelou
já to dělám jinak...
Používám skoro vše stejné až na parmazán.Ten obvykle není po ruce,ale se stejným nebo podobným efektem ho nahradí obyčejný sýr na strouhání.Spešl lis nemám také ale léty se mi osvědčil obyčejný mlýnek na maso s kterého odstraním nůž a do předu dám tu nejhrubší šajbu.Koření podle chuti.Přidáte li trochu ostré papriky či čili je to specialitka.Dá se také uvařit ve friťáku v oleji a podávat jako slané dobroty k vínu.Vařená ve vodě jako těstoviny s kuřecím masem nebo mořskými plody je skvělá.
hnx
Re: já to dělám jinak...
Kdo nemá parmazán, tak ať si tam dá eidam. A teď důležitý, kdo nemá eidam, tak ať si tam nedává vůbec žádný sýr. Je to supr!!
Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen
Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...
Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo
Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník
Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...
Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů
Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Známe nejroztomilejší mazlíky dubna a výherce gurmánského krmiva za 10 tisíc
Je rozhodnuto. Víme, kdo vyhrál prémiové krmení pro psí a kočičí gurmány od Mountfieldu za deset...
Známe nejroztomilejší mazlíky dubna a výherce gurmánského krmiva za 10 tisíc
Je rozhodnuto. Víme, kdo vyhrál prémiové krmení pro psí a kočičí gurmány od Mountfieldu za deset...
Péči o dvě gorilí mimina v jedné náruči si zkouší Duni, dcera slavné Moji
Minulý týden začala samice Kijivu, zkušená pětinásobná matka, půjčovat své sotva dvoutýdenní mládě...
Mleté maso zamotalo mnoha mistrům grilu hlavu. Vyřazovala však pizza
Soutěž amatérských kuchařů Česko na grilu na Primě se přehoupla do druhé poloviny. Hlavním úkolem...
OBRAZEM: Vyrobte si hmyzí hotel. Můžete ho mít i na balkoně nebo terase
Na loukách i polích vídáme spoustu užitečného hmyzu. Aby brouci měli kde najít úkryt a bydlení,...