Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

VIDEO: Zkuste passatelli ze strouhanky a sýra. Vymyslel je génius

Spojíte nastrouhané staré pečivo, tvrdý sýr a mouku, přidáte fyzickou sílu a získáte delikatesu. "Passatelli nejsou těstoviny, to je něco, co vymyslel génius," rozplývá se při přípravě sýrových těstovin podle starého rodinného receptu z italského pobřeží šéfkuchař Emanuelle Ridi.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

luban12

21. 7. 2012 10:45
Mám jen malý dotaz.

Před lety jsem si na nějaké výstavě koupil podobný lis, který používám na lisování drůbežích jatýrek do polévkové zavářky, nebo na "tatarák". Jde to s tím parádně a marně sháním takový lis pro děti a dnes už i pro vnoučata. Lis vypadá podobně jako lis na česnek,jen má větší obsah, cca 0,5-1dl a dírky průměr 5mm. Neví někdo,kde se to nechá koupit, to co mám mělo být z Itálie, ale když tam jedu, tak na to zapomenu a u nás už jsem prošel snad všechno.

0 0
možnosti

brej den, pánové

19. 7. 2012 9:14
A když nemáme parmazán

tak tam dáme eidam R^

0 0
možnosti

Benjout

19. 7. 2012 12:03
Re: A když nemáme parmazán

kdo neví jak vypadá ajdam tak dá sýrovou vomáčku.... když sme to dělali v petersberghofu tak tam na to stála fronta :D

1 1
možnosti

PosledníMohykánStáleŽivý

19. 7. 2012 8:35
Passatelli vymyslel někdo, kdo měl doma zbytky.

Takhle jsme přišli na spoustu velmi zajímavých pokrmů. Z téhle hmoty už bez poučení tímto článkem děláme léta noky, přidávám občas jemně nasekanou šunku a čerstvou petrželku. Netušil jsem, jaký jsem to génius.

0 0
možnosti

opportunity

21. 7. 2012 13:01
Re: Passatelli vymyslel někdo, kdo měl doma zbytky.

R^ sýrové kapání dělám ze zbytků sýra

0 0
možnosti

Benjout

18. 7. 2012 9:24
nuda

kde se flákáte, to tady nebude dneska nikdo brečet, že ty potraviny se nedají sehnat a když tak jsou falšovaný a vy se přece okrást nenecháte? ;-D

0 0
možnosti

Achille Volfoni

17. 7. 2012 22:27
a co Grilování s Vodouchem?

Žádný článek;-D

0 0
možnosti

Datel 15

19. 7. 2012 6:25
Re: a co Grilování s Vodouchem?

No to byla v podstatě jen reklama na Globus, Mounfield, Cocacolu a Krušovice. Jinak recepty o ničem. A za tím asistují "celebrity, které ani neznám.

0 0
možnosti

pavouk

17. 7. 2012 9:53
Chemicky neošetřený citron

Něco takového v našich obchodech existuje?

0 0
možnosti

janbrezen

17. 7. 2012 10:38
Re: Chemicky neošetřený citron

ano, obcas se daji koupit biocitrony

0 0
možnosti

Davids43

17. 7. 2012 9:27
Už se těším na novinky od Emanuela

Mňam.R^To je dost, že někdo dostal rozum a opět mu dali prostor.;-)

1 1
možnosti

Viktorie01

17. 7. 2012 11:45
Re: Už se těším na novinky od Emanuela

No, myslím, že problém nebyl v tom, že by někdo dostal nebo nedostal rozum, ale že Manu měl poněkud jiný, o dost zásadnější starosti, než točit pořady do televize.

0 0
možnosti

mickcor

17. 7. 2012 8:39
Milá Martino

Milá Martino,

píšete moc pěkně, ale jedno musím lehce poopravit.

Nový pořad s Emanuelem Ridim se nejmenuje "Ital na cestách",

ale "Léto s Italem". Navíc jméno hlavního aktéra je Emanuele Ridi!

Díky za opravu, za celý výrobní štáb. Mick

0 0
možnosti

marek62

17. 7. 2012 9:49
Re: Milá Martino

Omlouváme se, opraveno. Marek

0 0
možnosti

Scarlett from Scottland

17. 7. 2012 7:45
dala bych si hned

ale vyrábět to nebudu :-/

0 0
možnosti

Rafaelou

17. 7. 2012 6:18
já to dělám jinak...

Používám skoro vše stejné až na parmazán.Ten obvykle není po ruce,ale se stejným nebo podobným efektem ho nahradí obyčejný sýr na strouhání.Spešl lis nemám také ale léty se mi osvědčil obyčejný mlýnek na maso s kterého odstraním nůž a do předu dám tu nejhrubší šajbu.Koření podle chuti.Přidáte li trochu ostré papriky či čili je to specialitka.Dá se také uvařit ve friťáku v oleji a podávat jako slané dobroty k vínu.Vařená ve vodě jako těstoviny s kuřecím masem nebo mořskými plody je skvělá.

0 0
možnosti

hnx

17. 7. 2012 7:56
Re: já to dělám jinak...

Kdo nemá parmazán, tak ať si tam dá eidam. A teď důležitý, kdo nemá eidam, tak ať si tam nedává vůbec žádný sýr. Je to supr!!

16 1
možnosti
  • Nejčtenější

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník

26. dubna 2024  8:46

Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Známe nejroztomilejší mazlíky dubna a výherce gurmánského krmiva za 10 tisíc

2. dubna 2024  7:02,  aktualizováno  30.4 13:39

Je rozhodnuto. Víme, kdo vyhrál prémiové krmení pro psí a kočičí gurmány od Mountfieldu za deset...

Známe nejroztomilejší mazlíky dubna a výherce gurmánského krmiva za 10 tisíc

2. dubna 2024  7:02,  aktualizováno  30.4 13:39

Je rozhodnuto. Víme, kdo vyhrál prémiové krmení pro psí a kočičí gurmány od Mountfieldu za deset...

Péči o dvě gorilí mimina v jedné náruči si zkouší Duni, dcera slavné Moji

30. dubna 2024

Minulý týden začala samice Kijivu, zkušená pětinásobná matka, půjčovat své sotva dvoutýdenní mládě...

Mleté maso zamotalo mnoha mistrům grilu hlavu. Vyřazovala však pizza

30. dubna 2024

Soutěž amatérských kuchařů Česko na grilu na Primě se přehoupla do druhé poloviny. Hlavním úkolem...

OBRAZEM: Vyrobte si hmyzí hotel. Můžete ho mít i na balkoně nebo terase

29. dubna 2024

Na loukách i polích vídáme spoustu užitečného hmyzu. Aby brouci měli kde najít úkryt a bydlení,...