- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
A že se na převoz této tzv., superpotraviny z jižní Ameriky do Evropy spotřebuje úplně nesmyslné množství paliva s porovnáním s dovozem jiných obilovin na krátké vzdálenosti po ČR, už radši všichni bio vegani radši nevidí.
A co je na této obilovině tak super? Prostě místní jídlo pro místní populaci, stejně tak, jak my máme různé fazole, obilí atd.
Které "jiné obiloviny" mají podobné použití jako quinoa? Podle mě akorát rýže a ta na tom se spotřebou paliva na dovoz asi líp nebude.
A muzu si k tomu dat veprovy koleno a par plzni?
To koleno je dovoleno p.Chvoste, tou quinou si ho ale musíte bohatě posypat.
Co je dobré pro indiány nemusí být dobré pro nás. Ať se každý živí tím co si vypěstuje doma a je nato historicky uvyklý. Ubyde alergií.
Na slovní spojení "bez lepku" začínám být alergický, brzy se začnou projevovat výbušné reakce.
Chia chia "neletí" ? A co bude "in" za pár měsíců ?
Je to módní výstřelek. Kilo za 250 korun... To bohužel není pro každého.
No to je věc názoru možná rozumu, káva, banány atd .se u nás také nepěstují a kupují se ! Navíc já Merlík mám v podstatě jako jednu ze dvou hlavních příloh (druhá je dýně Futsu Black ) a kupuji ho v 5 kg balení za 110 kč/kg !
Co to je za módu kterou jíte jen v soukromí doma ? zkrátka mi to chutná víc než brambory a knedlíky ( ty nejím celý život)
A taky je masová konzumace merlíku pro Jižní Ameriku ekologická katastrofa, protože merlíkové plantáže pro export ničí krajinu. Ale to holt do tohoto článku nezapadá. Protože alternativci se často chlubí i nějakou ekologičností, takže by tím merlík tak nějak ztratil na kráse.
Že se z marketinkových důvodů používá cizojazyčné pojmenování, u kterého si má Čech problém zapamatovat, jak se to píše, to už je jen klasická třešinka na dortu.
Žádná sláva ani u nás.
Občas se nějakou tu "lebedu" pokouší pěstovat i u nás, je tedy otázkou, zda z polí neuteče do krajiny.