Diskuze

Naše práce je dřina, uchazeče to odrazuje, říká pekař

Je brzy ráno, stojím v pekárně čakovického hypermarketu Globus a vypadám jak šmoula. Na sobě mám bílý ochranný hábit a na hlavě neforemnou síťovou čapku. Kolem mě kmitá dnes již druhá směna míchačů, pecáků a pekařů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
EF

Laka me prace v pekarne, rada bych ji za oar let zkusila, pokud nebudu mit mene penez, nez ted jako skladnik.

1 0
možnosti
JZ

J11o29s31e97f 76Z63a29j91í42c

15. 11. 2017 21:06

Škoda že Globus není v Boleslavi. Syn chodí na zdejší ISŠ a učí se pekařem. Je jich hodně a dělají to tu skvěle. Také žádné náhražky.

0 0
možnosti
KL

stejne nechapu tu uchylarnu chodit kvůli ranního cerstveho peciva v noci do práce. mne na snidani staci vcerejsi.

0 0
možnosti
HP

H51o51r11s46k81ý 18P13e88t56r

15. 11. 2017 18:51

Já zase nechápu to vaše úchylné skloňování. :)

6 0
možnosti
AA

A27l43e14š 40A28d31a30m

15. 11. 2017 18:35

Pekaři by prostě měli mít odpovídající plat. Zkušení víc samozřejmě

8 0
možnosti
JK

Zlaté časy pečiva za komunistů a v 90 letech. Dnes v Ostravě takové kvalitní pečivo neseženete;-(

2 1
možnosti
HR

H66o70n97z58a 27R83a25š68í60k

15. 11. 2017 21:09

Já si z komunistických pozůstatků pamatuju akorát nutnost objednávání pečiva dopředu...

0 0
možnosti

P39e44t25r 20Š20k91o23d26a

15. 11. 2017 16:13

Globus je pro mě už delší dobu špička v kvalitě pečiva u nás. O cukrářských výrobcích teda trochu pochybuju, ty ve mě moc důvěru nevzbuzují, i když v článku je to popsáno jinak. V každém případě jsem za pekárnu rád a doufám, že jim to vydrží.

6 0
možnosti
JK

Dřina?;-DChlapče, chlapče. Je to náročný na čas, ale dřina opravdu vypadá jinak.:-P

1 9
možnosti
MV

Nooo, tak synečku, ty si dost mimo, myslím že konkrétně tak 2 směny a stěžoval by sis na záda, horko, vlhko, prach, nohy a plat.

3 0
možnosti
DK

Dělají to, co ostatní, jsou to rovnocenní partneři a po vyučení dostávají při nástupu stejnou mzdu jako zkušení zaměstnanci,“ kroutí hlavou Pavel Meduna

Jestli to spíš nebude tak, že lidé s dlouholetou praxí mají pořád nízký plat jako ti s čerstvým výučňákem?

15 0
možnosti
Foto

Spíš to bude tím, že kdyby všichni dostali třeba o 50% větší plat, chvíli by jim nadšení vydrželo, ovšem už teď se tam někteří zákazníci podivují nad cenou výrobků (málokdo si za kvalitu rad připlati).

0 0
možnosti
DK

Nejsou lidi, nebude co do pusy. Pořád nechápu tyto strachy, že nebudou lidi. Pokud bude málo pekařů a zájemců o pekařinu, holt bude muset firma zvednou platy a oni se ti lidé najdou - třeba z jiných oborů, kteří se zaučí. Tím se možná zvedne i cena pečiva. Ale prostě platí zákon trhu - je málo lidí schopných a ochotných dělat tu či onu práci? Musíš zvednout plat, abys někoho dostal. Je lidí v oboru tolik, že si můžeš vybírat? Plat může jít dolů.

18 0
možnosti