Sobota 15. května 2021, svátek má Žofie
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Sobota 15. května 2021 Žofie

Diskuse k článku

Recenze novinky: Japonská půjčka je slušný mikroúvěr za rozumnou cenu

Půjčky před výplatou nemají v Česku moc dobrou pověst. Home Credit nyní přichází s novinkou, která se chce odlišit od masy nevýhodných mikropůjček. Má název Japonská půjčka a cenově patří k nejlevnějším na trhu. V recenzi jsme produktové novince udělili 70 procent.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

P76e22t78r 48E66b52r 2582440923880

Půjčky jsou splatné do 30 dní. Příkladem může být půjčka na 3 000 Kč, kdy po přičtení 1 Kč za ověření účtu klient vrátí za 30 dní 3 100 Kč (poplatek je 99 Kč). Celkem se tedy jedná o navýšení 100 Kč a RPSN je tedy 49,04%. Pokud by ale klient chtěl expresní výplatu, musí se připravit na nárůst RPSN díky 199 Kč na 213,32%.

Více informací na http://pujcko.cz/

0/0
25.8.2015 16:55
Foto

T47o44m54á10š 65H30o30c91h65m61u26t81h 4304242400625

Tyto mikroúvěry jsou psychologicky velké zlo. Lidem poté připadá, že půjčit si před výplatou je vlastně normální, že dnes má úvěr každý a tudíž je to další standard "normálnosti". Jakákoliv půjčka je špatná a vždy bychom se měli chovat tak, abychom své potřeby pokryli tím, co vyděláme.

+7/−1
30.7.2015 10:50
Foto

P64e31t48r 51S45v66o25b13o18d77a 7862321834

Me jenom zarazi kolik musi mit tohle podnikani zakazniku. Osobne bych rekl ze prece nemuze existovat moc lidi ktery si "musi" pujcit par stovek a par dnu s urokem temer 50% rocne.

Ale uz jen existence tehle reklamy (a desitek dalsich podobnych) je dukazem toho ze tech lidi opravdu nebude malo.

+1/0
30.7.2015 9:55
Foto

O50l60d24ř83i18c96h 57D69r64t88i57l 4120885955502

Taky je zajímavé z hlediska skladby klientů, kolik z těch, co "musí" mít okamžitě mikropůjčku v pohodě disponuje internetem a a mobilním tarifem.

0/0
11.8.2015 22:22
Foto

M60a39r58t34i35n 89V92á22v53r47a 2110763389

Jestli to dobře chápu, cílovka je člověk, který má počítač nebo mobil, internet a ZÁROVEŇ rychle potřebuje pět tisíc korun? To dává smysl :-P

.

Že je článek ZAPLACENÝ snadno poznáte z toho, že hned v úvodu je klíčové slovo "japonská půjčka" přímo nalinkované na www.japonskapujcka.cz. Rovnou DVAKRÁT. Zrovínka v idnesu, kteří se přímých odkazů štítí tak, že to v redakci považují za sprosté slovo. R^

+3/0
30.7.2015 8:19
Foto

P95e56t52r 43M69a81r84š74o30u15n 5405318656176

pěkný PR článek, protože toto není žádná "novinka", jen nějak rychle přejmenovaný ClickCredit... ;-)

+3/0
29.7.2015 22:52
Foto

J61a82k61u87b 64M36a17r67k26v56a72r59t 9492603665112

39.6 % p.a. je opravdu zajímavá sazba....

+3/0
29.7.2015 21:59
Foto

R39o70m94a80n 40P68o42l14á68č29e23k 5656849185

V tomto segmentu ano ;-D;-D;-D;-D

+1/0
29.7.2015 22:55
Foto

P52e92t14r 33S85v60o70b84o23d21a 7122881874

Jen detail. Neni to 39.6% protoze to nemuzete pocitat podle vzorce 3.3 * 12 ale podle 1.033 ^ 12 a vysledek je cca 47,64%

Kazdopadne silena jsou ta cisla obe. A jeste silenejsi je ze existuje neprazdna mnozina (dokonce asi nebude ani mala) lidi kteri tohle vyuzivaji.

+1/−1
30.7.2015 9:58
Foto

R35a85d95e32k 44P23a63v14l10i60š 5698363308243

Tak pokud někdo měsíční půjčku přepočítává na rok... Kolik času je třeba na vyřízení, tisk papírů, archivaci, zpracování daní... 33 korun z tisícovkové měsíční půjčky? Při krátkých i dlouhých půjčkách jsou fixní náklady furt stejný a tak je jasný, že RPSN u těch nejkratších je opticky brutální. Ale bez kontextu je to jen patlání se v nesmyslech a neznalosti.

+2/0
30.7.2015 10:21
Foto

P29e83t95r 17E92b12r 2412480293650

Ve skutečnosti 49%, při expresním příplatku 213%

0/0
25.8.2015 16:52
Foto

R45o37m80a50n 68P85o81l68á38č78e53k 5776829325

Normální člověk co tohle řeší má u své banky kontokorent, který je bez poplatku a platí ho jenom při čerpání... Měsíčně to pak vyjde při 5000 Kč cca na 75 Kč a to by to musel dlužit celý měsíc...

Studenti jsou taky výmluva... Každá větší banka má pro studenty kontokorent do 20 000 Kč i když nemají prokazatelné příjmy...

+2/0
29.7.2015 21:29
Foto

M89i30c70h54a48l 92K52o62l58o39v55r64a38t 5257933955852

Taková malá finta na lidi. 3,3% za 30 dní, ale rok má 12 měsíců ;-)

+1/0
29.7.2015 18:28
Foto

M47a76r66t98i85n 82N62ě41m74e87c 1678918458741

No nevím tak nějak mi to připadá jako skrytá reklama ale asi se mýlím ;-D Navíc to vypadá že si budu muset OP zavřít do bezpečnostní schránky v bance jinak jsem nahraný !!!

+3/0
29.7.2015 18:20
Foto

P15a23v84e12l 81P69a92u79l72i91k73a 9315200227306

Takze, kdyz ztratim OP, tak jsu v (_!_) Vse online bez jakekoliv kontroly. Myslim, ze kapesni kradeze tak dostavaji novy rozmer.;-ORv

0/−1
29.7.2015 13:25
Foto

J52a53n 43F82r67o83l45í55k 6336310835714

OP zásadně nenosím. Žádný předpis to neukládá. Je to velmi nebezpečný doklad na rozdíl od karty, která je bez PIN relativně bezpečná. Zcizení ŘP a kartičky zdravotní pojišťovny zas tak nebolí.

+3/−2
29.7.2015 13:28
Foto

P84a60v77e74l 90P47a20u89l33i12k19a 9925140337536

Tak vam vykradou byt/barak a odnesou si i tu vasi schovanou obcanku.;-)

+2/0
29.7.2015 13:32
Foto

P95e93t16r 22S60u51c29h54ý 1448249574616

Doufám že u sebe teda nenosíte kopii OP :-)

+1/0
29.7.2015 15:17
Foto

M17i30l77a39n 78B59r84o31ž 9933217245984

Proč by měl nosit kopii? Já jsem si taky myslel, že musím nosit občanku a evidentně to není oravda, takže díky tomuhle pánovi, mě to stejně dost otravovalo ve smyslu nošení a hlídání peněženky. http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/1114735-bez-obcanky-ani-na-krok-povinnost-nebo-mytus

0/0
9.8.2015 1:06
Foto

V40a72c11l40a29v 50M33e88d62e60k 5901582395245

tak nevím .... člověk, který splní uvedené předpoklady nebude mít problém dostat od své banky kontokorent. Mikropůjčky si berou převážně ti, kteří by podobné požadavky nesplnili.

+5/0
29.7.2015 12:14
Foto

P71e21t43r 41S33u39c76h88ý 1578819124346

Třeba já bych tohle před 2 měsíci potřeboval. Studuji, takže peníze vydělám přes léto. 3 týdny před první letošní výplatou mi chybělo necelých 1000Kč, ale kontokorent jsem nezískal, protože nemám pravidelný příjem.

0/0
29.7.2015 15:36
Foto

R79o24m53a47n 32P11o81l90á23č30e78k 5276239255

Trochu bych studoval podmínky bank. Potom byste tohle nemohl nikdy říct ;-)

0/0
29.7.2015 21:30
Foto

P72a33v71e54l 69Č85e79r48n45í23k 1208605780900

Pokud mate studentsky ucet, je kontokorent casto od banky zdarma. Oni moc dobre vi ze student pravidelny prijem nema a snazi se nachytat ty, kteri nestihnou zaplatit.

0/0
30.7.2015 13:23
Foto

K68a62r83e52l 57H26r26d53l74i19č22k68a 5573566322588

Bohužel v rámci regulací půjček a finančního trhu se stále neřeší snížení zadluženosti občanů. A pokud budou na trhu možnosti drobných zápůjček s takovouto nákladovostí, tak se opravdu nic nezmění, jen "dluhová spirála" se začne točit rychleji!

+2/0
29.7.2015 8:57
Foto

J89a64n 24P19u23r14n64o84c37h 5428479102748

U "recenze" úvěrového produktu bych očekával uvedení úrokové sazby, RPSN a současně porovnání s konkurenčními produkty. Jenže to by to musela být skutečně recenze a ne PR článek.

+14/0
29.7.2015 8:45
Foto

J18a34k22u49b 13Ř10í53h66a 4935739652981

souhlasím srovnání s podobnými produkty by na škodu nebylo. Určitě ne s klasickými spotřebáky, toto je zcela jiný produkt. Jinak stavěný co do konstrukce i do případného vypočteného RPSN. Problém je i v tom, co všechno do RPSN pro porovnání s srovnatelnými (tedy mikropůjčkami) počítat. Jen nákladovost v případě včasného splacení? S jedním odložením? Dvěma? Maximálním? Po urgencích? Protože napřklad čistě podle čísel tento konkrétní produkt v případě řádného splacení vychází poměrně dobře, tak v případě všech urgencí už vypadá velmi tragicky. Ale zase jen do té doby než si člověk uvědomí, že za cenu mnohem vyšších celkových zaplacených peněz si může člověk odložit definitivní splacení na mnohem delší dobu, než u konkurence.

RPSN bohužel není všespásné, pokud člověk neporovnává i další parametry. A to by bylo spíš na další článek. Porovnat více stejných produktů na modelových případech.

A hned další článek, který bude před tímto velmi důrazně varovat, protože to jsou fakt nesmyslně nákladné produkty.

+3/0
29.7.2015 9:12
Foto

J55a79n 96B44u57r27i31a91n 2223649294950

Tak to je opravdu terno - jenom 33 Kč za půjčenou tisícovku. No jo, ale nedá se to náhodou chápat jako zhruba 40 % p.a.? A není to náhodou tedy LICHVA???

+8/−2
29.7.2015 8:26
Foto

J64a80k55u58b 28Ř66í30h82a 4785539102101

Kolik že má úroky Home credit, Provident a jim podobné ústavy u standardních spotřebáků? Není to také kolem 40% a výše? V tom bych úplně problém neviděl. Tedy z pohledu zákona.

0/0
29.7.2015 9:13
Foto

L86u56d18ě53k 32Š14t33í69p49a53l 2239571843872

40? To jste z hodně levného kraje ;) Provident = 20 tisíc si půjčíte a do roka 50 vrátíte ;)

0/−1
29.7.2015 9:38
Foto

L91u84k30á77š 82Š95m68a91h52e47l 2297974172754

25 418 je polovina z vámi uváděných peněz... https://www.provident.cz/online-kalkulacka/

On je ten provident z těch slušnějších, existuje celá řada horších (včetně jedné, která se u nás prezentuje dokonce jako "banka")

+1/0
29.7.2015 11:42
Foto

T17e44r25e75z36a 96H44o69l69á 4234473883607

Ne, není. Prosím, přečtěte si na toto téma něco více, děkuji.

+1/0
29.7.2015 12:22
Foto

T94o36m25á37š 41P10a43t78á37k 8978581741269

Vy asi máte kulový přehled o tom, kolik si účtují jiné společnosti se zaměřením na mikropůjčky, že? Protože pokud byste měl, tak takovou kravinu nenapíšete zrovna v tomhle případě, ale kydáte svůj hnůj právě k těm ostatním;-D

+1/0
29.7.2015 12:22
Foto

R14o27m63a64n 15P12o15l26á93č42e18k 5966819585

Lichva? On někdo drží pistoli tomu člověku co si ten úvěr bere?

0/0
29.7.2015 21:31
Foto

A90l57e24n59a 64V44e16s18e96l26á 3323911665168

S pistolí by to nebyla lichva, ale vydírání, příp. loupež.

Lichva je využití něčí nouze, nikoli násilné přinucení.

+2/0
30.7.2015 10:32

Finance.iDNES.cz radí

Víte, že pokud je vám cizí řidič způsobí škodu, může likvidaci pojistné události vyřídit vaše pojišťovna nikoli jeho?

Další rady k nezaplacení

Dopřejte si vše a přesto utrácejte chytře!

V sekci osobni.finance.idnes.cz naleznete výhodné nabídky finančních produktů, energií a telefonování.

Vstupte do obchodu

Poraďte se s odborníkem

Nevíte si rady s finančními otázkami? Naši odborníci vám vždy poradí v každé životní situaci.

Vstoupit do poradny