Úterý 9. srpna 2022, svátek má Roman
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Úterý 9. srpna 2022 Roman

Diskuse k článku

Recenze novinky: Japonská půjčka je slušný mikroúvěr za rozumnou cenu

Půjčky před výplatou nemají v Česku moc dobrou pověst. Home Credit nyní přichází s novinkou, která se chce odlišit od masy nevýhodných mikropůjček. Má název Japonská půjčka a cenově patří k nejlevnějším na trhu. V recenzi jsme produktové novince udělili 70 procent.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

P91e20t32r 27E79b98r 2202710533180

Půjčky jsou splatné do 30 dní. Příkladem může být půjčka na 3 000 Kč, kdy po přičtení 1 Kč za ověření účtu klient vrátí za 30 dní 3 100 Kč (poplatek je 99 Kč). Celkem se tedy jedná o navýšení 100 Kč a RPSN je tedy 49,04%. Pokud by ale klient chtěl expresní výplatu, musí se připravit na nárůst RPSN díky 199 Kč na 213,32%.

Více informací na http://pujcko.cz/

0/0
25.8.2015 16:55
Foto

T97o96m50á13š 84H80o76c24h39m80u26t23h 4294422920105

Tyto mikroúvěry jsou psychologicky velké zlo. Lidem poté připadá, že půjčit si před výplatou je vlastně normální, že dnes má úvěr každý a tudíž je to další standard "normálnosti". Jakákoliv půjčka je špatná a vždy bychom se měli chovat tak, abychom své potřeby pokryli tím, co vyděláme.

+7/−1
30.7.2015 10:50
Foto

P19e67t56r 24S65v68o68b64o69d68a 7102881684

Me jenom zarazi kolik musi mit tohle podnikani zakazniku. Osobne bych rekl ze prece nemuze existovat moc lidi ktery si "musi" pujcit par stovek a par dnu s urokem temer 50% rocne.

Ale uz jen existence tehle reklamy (a desitek dalsich podobnych) je dukazem toho ze tech lidi opravdu nebude malo.

+1/0
30.7.2015 9:55
Foto

O77l77d62ř96i48c96h 94D89r73t30i11l 4760935525532

Taky je zajímavé z hlediska skladby klientů, kolik z těch, co "musí" mít okamžitě mikropůjčku v pohodě disponuje internetem a a mobilním tarifem.

0/0
11.8.2015 22:22
Foto

M73a77r89t88i34n 78V89á52v24r38a 2510393389

Jestli to dobře chápu, cílovka je člověk, který má počítač nebo mobil, internet a ZÁROVEŇ rychle potřebuje pět tisíc korun? To dává smysl :-P

.

Že je článek ZAPLACENÝ snadno poznáte z toho, že hned v úvodu je klíčové slovo "japonská půjčka" přímo nalinkované na www.japonskapujcka.cz. Rovnou DVAKRÁT. Zrovínka v idnesu, kteří se přímých odkazů štítí tak, že to v redakci považují za sprosté slovo. R^

+3/0
30.7.2015 8:19
Foto

P85e43t25r 80M86a54r61š12o63u26n 5805458966196

pěkný PR článek, protože toto není žádná "novinka", jen nějak rychle přejmenovaný ClickCredit... ;-)

+3/0
29.7.2015 22:52
Foto

J44a46k55u47b 70M26a24r89k90v78a20r64t 9892873355482

39.6 % p.a. je opravdu zajímavá sazba....

+3/0
29.7.2015 21:59
Foto

R67o95m66a66n 14P39o15l29á88č49e89k 5516209615

V tomto segmentu ano ;-D;-D;-D;-D

+1/0
29.7.2015 22:55
Foto

P19e53t37r 68S54v15o67b90o80d23a 7232941524

Jen detail. Neni to 39.6% protoze to nemuzete pocitat podle vzorce 3.3 * 12 ale podle 1.033 ^ 12 a vysledek je cca 47,64%

Kazdopadne silena jsou ta cisla obe. A jeste silenejsi je ze existuje neprazdna mnozina (dokonce asi nebude ani mala) lidi kteri tohle vyuzivaji.

+1/−1
30.7.2015 9:58
Foto

R46a70d32e63k 72P75a24v57l84i78š 5398153158413

Tak pokud někdo měsíční půjčku přepočítává na rok... Kolik času je třeba na vyřízení, tisk papírů, archivaci, zpracování daní... 33 korun z tisícovkové měsíční půjčky? Při krátkých i dlouhých půjčkách jsou fixní náklady furt stejný a tak je jasný, že RPSN u těch nejkratších je opticky brutální. Ale bez kontextu je to jen patlání se v nesmyslech a neznalosti.

+2/0
30.7.2015 10:21
Foto

P36e57t30r 35E72b79r 2392690663370

Ve skutečnosti 49%, při expresním příplatku 213%

0/0
25.8.2015 16:52
Foto

R30o43m29a79n 76P24o53l53á18č86e67k 5576669845

Normální člověk co tohle řeší má u své banky kontokorent, který je bez poplatku a platí ho jenom při čerpání... Měsíčně to pak vyjde při 5000 Kč cca na 75 Kč a to by to musel dlužit celý měsíc...

Studenti jsou taky výmluva... Každá větší banka má pro studenty kontokorent do 20 000 Kč i když nemají prokazatelné příjmy...

+2/0
29.7.2015 21:29
Foto

M26i74c94h13a33l 74K96o63l49o73v41r43a59t 5867493255232

Taková malá finta na lidi. 3,3% za 30 dní, ale rok má 12 měsíců ;-)

+1/0
29.7.2015 18:28
Foto

M76a14r94t43i39n 56N44ě80m69e34c 1858968278731

No nevím tak nějak mi to připadá jako skrytá reklama ale asi se mýlím ;-D Navíc to vypadá že si budu muset OP zavřít do bezpečnostní schránky v bance jinak jsem nahraný !!!

+3/0
29.7.2015 18:20
Foto

P77a89v45e18l 97P83a35u45l90i39k66a 9925550487426

Takze, kdyz ztratim OP, tak jsu v (_!_) Vse online bez jakekoliv kontroly. Myslim, ze kapesni kradeze tak dostavaji novy rozmer.;-ORv

0/−1
29.7.2015 13:25
Foto

J64a65n 13F91r73o89l53í71k 6516850275604

OP zásadně nenosím. Žádný předpis to neukládá. Je to velmi nebezpečný doklad na rozdíl od karty, která je bez PIN relativně bezpečná. Zcizení ŘP a kartičky zdravotní pojišťovny zas tak nebolí.

+3/−2
29.7.2015 13:28
Foto

P32a63v49e21l 65P31a10u62l52i24k78a 9505410867416

Tak vam vykradou byt/barak a odnesou si i tu vasi schovanou obcanku.;-)

+2/0
29.7.2015 13:32
Foto

P22e64t75r 46S11u95c47h14ý 1688819144526

Doufám že u sebe teda nenosíte kopii OP :-)

+1/0
29.7.2015 15:17
Foto

O82d33s28t92r31a80n33ě12n80ý 51U28ž10i70v54a84t88e50l

Uživatel požádal o vymazání
0/0
9.8.2015 1:06
Foto

V86a61c60l85a58v 41M17e74d49e26k 5631832585795

tak nevím .... člověk, který splní uvedené předpoklady nebude mít problém dostat od své banky kontokorent. Mikropůjčky si berou převážně ti, kteří by podobné požadavky nesplnili.

+5/0
29.7.2015 12:14
Foto

P38e61t78r 27S39u34c30h56ý 1698179834596

Třeba já bych tohle před 2 měsíci potřeboval. Studuji, takže peníze vydělám přes léto. 3 týdny před první letošní výplatou mi chybělo necelých 1000Kč, ale kontokorent jsem nezískal, protože nemám pravidelný příjem.

0/0
29.7.2015 15:36
Foto

R69o45m75a74n 55P20o58l63á81č30e52k 5656339915

Trochu bych studoval podmínky bank. Potom byste tohle nemohl nikdy říct ;-)

0/0
29.7.2015 21:30
Foto

P21a27v81e63l 68Č28e32r70n89í47k 1918375550640

Pokud mate studentsky ucet, je kontokorent casto od banky zdarma. Oni moc dobre vi ze student pravidelny prijem nema a snazi se nachytat ty, kteri nestihnou zaplatit.

0/0
30.7.2015 13:23
Foto

K29a39r91e53l 11H97r70d70l98i74č69k53a 5353936972188

Bohužel v rámci regulací půjček a finančního trhu se stále neřeší snížení zadluženosti občanů. A pokud budou na trhu možnosti drobných zápůjček s takovouto nákladovostí, tak se opravdu nic nezmění, jen "dluhová spirála" se začne točit rychleji!

+2/0
29.7.2015 8:57
Foto

J19a22n 92P47u23r12n74o16c48h 5658379982558

U "recenze" úvěrového produktu bych očekával uvedení úrokové sazby, RPSN a současně porovnání s konkurenčními produkty. Jenže to by to musela být skutečně recenze a ne PR článek.

+14/0
29.7.2015 8:45
Foto

J37a81k27u64b 92Ř44í51h37a 4985639352301

souhlasím srovnání s podobnými produkty by na škodu nebylo. Určitě ne s klasickými spotřebáky, toto je zcela jiný produkt. Jinak stavěný co do konstrukce i do případného vypočteného RPSN. Problém je i v tom, co všechno do RPSN pro porovnání s srovnatelnými (tedy mikropůjčkami) počítat. Jen nákladovost v případě včasného splacení? S jedním odložením? Dvěma? Maximálním? Po urgencích? Protože napřklad čistě podle čísel tento konkrétní produkt v případě řádného splacení vychází poměrně dobře, tak v případě všech urgencí už vypadá velmi tragicky. Ale zase jen do té doby než si člověk uvědomí, že za cenu mnohem vyšších celkových zaplacených peněz si může člověk odložit definitivní splacení na mnohem delší dobu, než u konkurence.

RPSN bohužel není všespásné, pokud člověk neporovnává i další parametry. A to by bylo spíš na další článek. Porovnat více stejných produktů na modelových případech.

A hned další článek, který bude před tímto velmi důrazně varovat, protože to jsou fakt nesmyslně nákladné produkty.

+3/0
29.7.2015 9:12
Foto

J49a28n 16B92u25r92i37a72n 2813389784440

Tak to je opravdu terno - jenom 33 Kč za půjčenou tisícovku. No jo, ale nedá se to náhodou chápat jako zhruba 40 % p.a.? A není to náhodou tedy LICHVA???

+8/−2
29.7.2015 8:26
Foto

J18a51k26u64b 84Ř14í45h70a 4715259702921

Kolik že má úroky Home credit, Provident a jim podobné ústavy u standardních spotřebáků? Není to také kolem 40% a výše? V tom bych úplně problém neviděl. Tedy z pohledu zákona.

0/0
29.7.2015 9:13
Foto

L51u87d41ě59k 55Š79t20í57p67a26l 2729831683222

40? To jste z hodně levného kraje ;) Provident = 20 tisíc si půjčíte a do roka 50 vrátíte ;)

0/−1
29.7.2015 9:38
Foto

L33u72k10á36š 73Š98m12a82h56e51l 2287864522934

25 418 je polovina z vámi uváděných peněz... https://www.provident.cz/online-kalkulacka/

On je ten provident z těch slušnějších, existuje celá řada horších (včetně jedné, která se u nás prezentuje dokonce jako "banka")

+1/0
29.7.2015 11:42
Foto

T28e63r57e34z57a 23H50o36l60á 4774263113287

Ne, není. Prosím, přečtěte si na toto téma něco více, děkuji.

+1/0
29.7.2015 12:22
Foto

T31o76m90á77š 42P95a72t80á72k 8708451511719

Vy asi máte kulový přehled o tom, kolik si účtují jiné společnosti se zaměřením na mikropůjčky, že? Protože pokud byste měl, tak takovou kravinu nenapíšete zrovna v tomhle případě, ale kydáte svůj hnůj právě k těm ostatním;-D

+1/0
29.7.2015 12:22
Foto

R89o68m41a88n 41P68o37l25á39č13e68k 5486359545

Lichva? On někdo drží pistoli tomu člověku co si ten úvěr bere?

0/0
29.7.2015 21:31
Foto

A95l22e31n19a 71V79e80s16e65l73á 3843901785238

S pistolí by to nebyla lichva, ale vydírání, příp. loupež.

Lichva je využití něčí nouze, nikoli násilné přinucení.

+2/0
30.7.2015 10:32