Diskuze

Francouzi vyjídají žáby v Asii, ochránci přírody bijí na poplach

Asi čtyři tisíce tun žabích stehýnek ročně se sní ve Francii. Většina této typicky francouzské lahůdky však pochází z druhého konce světa. Ochránci přírody z asijských zemí si stěžují, že obchod se žabími stehýnky není nijak regulovaný a obojživelníci ve volné přírodě proto kvapem mizí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J93i21r52i 35K87n26o30t48e44k

29. 5. 2023 11:01

Myslim, ze ferove je zaby urcene ke konzumaci umele chovat a ne decimovat populaci, zijici volne v prirode. Navic tradicni pokrm by asi nemel byt zavisly na surovine dovazene pres pulku sveta..

9 0
možnosti
MS

"Źabí stehýnka jsou považovány ... Pečené dokřupava a okořeněné ... " – za prvé nevím, jak se čte "Ź" a za druhé považovánA a pečenÁ okořeněnÁ ...

4 0
možnosti
DN

Nechtěl byste toho po profesionálních pisálcích torchu moc... To se kvůli Vám mají učit pravidla mluvnice českého jazyka...

3 0
možnosti
Foto

D66a75v28i69d 51R51i43e63s48z

29. 5. 2023 10:25

Cože?Že Francouzi jí žáby?To musí být nějaká pomluva,stejná jako že Jíra z Maršova jí chrousty.

2 0
možnosti
IK

Kdyby jenom žáby... Francouzi svojí rozežraností likvidují, kromě jiného, také drobné ptactvo. Šneky jim už, naštěstí, produkují na farmách, ale svého času se také odchytávaly a vykupovaly tuny šneků.

Kdyby to bylo z hladu, tak by se to dalo pochopit, ale je to jenom taková zvrhlost, nevědí, co by si vymysleli. Odporné.

2 4
možnosti
MS
PH

Proč se vlastně frantíkům přezdívá žabožrouti?

2 0
možnosti
Foto

potřeboval bych páreček chovných francouzů na zahrádku. ňáxe nám přemnožili slimáci

2 1
možnosti
VP

Nepeltete si náhodou slimáky a hlemýždě?

6 1
možnosti
MS

Docela by mne zajímalo, proč je na konci článku video, které již není dostupné. To je opravdu tak složité ověřit si, co publikujete? iDnes opravdu stále více klesá na dno.

14 0
možnosti