Diskuze

EU je stejně špatná jako Čína, řekl Trump. Pohrozil světovému obchodu

Americký prezident Donald Trump opět znervózněl svět. Při rozhovoru s agenturou Bloomberg pohrozil odchodem USA ze Světové obchodní organizace (WTO). Zaútočil přitom na EU. "Je téměř stejně špatná jako Čína, jen menší," prohlásil. Nesouhlas Trump vyjádřil také k možnému vzájemnému zrušení dovozních cel mezi USA a EU na automobily.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

trumpovo lharstvi a verolomnost:

Pri rozhovorech s australskym ministerskym predsedou behem G20 svatosvate prislibil, ze Australie dostane vyjimku z celnich tarifu tykajicich se aluminia a oceli.

Pak dal instrukce svemu tymu, aby zapreli, ze k nejake takove dohode nebo slibu vubec doslo.

0 0
možnosti
DP

D26a49d44a12k 12P63e87t27r

8. 9. 2018 4:46

Putina, vy jste hlava. Tohoto experta dostat do Oválné pracovny je skutečný majstr štyk.

1 0
možnosti
MR

Dlouhé roky se budovaly dobré obchodní vztahy mezi Evropou a USA a vše se během chvilky může proměnit v prach.

1 0
možnosti
RB

njn, eu se nemuze divit. celou dobu mela vyssi cla nez usa a ted ze sebe dela chudacka..

0 2
možnosti
JV

Na Trumpovi je krásné, že opravdu prosazuje heslo "Amerika především." A to dost hulvátsky, z pozice síly vůči všem a všemu. Jen mi není jasné, jestli na to nakonec nedoplatí, až "přeteče pohár trpělivosti" okopávaným zemím, a tím nemyslím jen EUSSR, ale i Čínu, Rusko a další.

2 2
možnosti
PM

Njn, postupně Ameriku izoluje, až na to dojede. Protože ekonomice ale i lidem se nejlíp daří při vzájemné spolupráci - ne při stavění příkopů či zdí mezi národy..

4 0
možnosti
PM

Tak já nevím.. Je něco, co se Trumpovi vlastně líbí? Anebo on bojuje proti všemu a všem?

Nemá rád Mexiko, Kanadu, Evropu, Čínu, Japonsko, Írán,.. Snad jen Rusko a KLDR bere s respektem - zrovna dva poměrně diskutabilní státy.Rv

9 1
možnosti
LK

My bychom si rádi koupili americká auta, ale bohužel ceny,cla, a spotřeba paliva díky trojnásobné ceně paliva nás od toho odrazují.

0 0
možnosti
TP

T55o25m21a85s 74P81o47p

31. 8. 2018 14:59

To je prave ono - dosahl predcasne dohody, ktera ovsem ma prakticky nulovou sanci projit Kongresem, ktery ji musi schvalit.

Ono je potreba se rozlisovat, ceho skutecne dosahl a ne co tak deklaruje... Spoustu dohod zrusil, ale nahradu zatim nedotahl do konce zadnou. Jedine co je nezpochybnitelne je rust HDP a snizovani nezamestnanosti - nicmene za cenu zrychleni zadluzovani (prevysujici rust HDP)

1 0
možnosti
Foto

J54i50r27i 32B25i67l20i38n51a

31. 8. 2018 16:33

Jenze ten rust HDP a snizovani nezamestnanosti zacaly uz pred 8 lety za Obamy. Jde o normalni cyklus jake jsou ve svetove ekonomice obvykle. Pokud prijde dalsi celosvetova krize jaste za Donikovy vlady, bude z toho stabilni genius vinit zrejme - media. :-)

2 0
možnosti
JP

Většina těchto mezinárodních organizací je dnes bohužel obsazena škůdci. Jsou to globalisti, kteří jsou v podstatě mimo jakékoli zákony a regule, požívají privilegia, která nemají ani nejvýše demokraticky zvolení politici, imunitu, daňovou nepostižitelnost, jsou v postatě mimo jakýkoli soudní tribunál. Klidně vám to doložím některým smlouvami, které unikly. To se týká WTO, Světové banky a tuctu dalších mezinárodních organizací. Je to mocenský konglomerát nad úrovní států a mimo jejich judisdikci. Pokud se Trumpovi podaří tohle rozbít, nebo alespoň omezit jejich vliv, tak to bude nepředstavitelný úspěch. Ale tyhle organizace, to už je těžká váha a zkřížit jim cestu znamená pro většinu lidí téměř jistou márnici. Trump R^

4 1
možnosti
MT

Tak to v případě WTO doložte, pokud možno podrobně, ať se poučím - pokuste se, aby to vneslo nějaký smysl do slovní mlhy, kterou jste vypustil.

0 0
možnosti
JK

J37a89n 36K78r39u87p78k81a

31. 8. 2018 11:28

Západ nikdy neměl legalizovat situaci, kdy Indie, Čína, africké země atp. mohly zlikvidovat průmysl, výzkum a know how tradičně vyspělých zemí a žádná organizace jako WTO neměla vzniknout. Trump dělá morálně ospravedlnitelné kroky, ale nyní je již pozdě.

2 5
možnosti
PM

Tak schválně, kdo má větší tradice a bohatší historii? Západní Evropa, USA, nebo Čína?

1 3
možnosti