Diskuze

USA uvolní 300 miliard na záchranu realitního trhu

Skomírající trh s bydlením v USA má oživit nový zákon, jehož návrh v sobotu schválil americký kongres. Návrh počítá s finanční injekcí pro dva největší poskytovatele hypoték - polostátní banky Freddie Mac a Fannie Mae. Počítá také se vznikem regulačního orgánu, který bude na činnost bank dohlížet.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Soudruh

12. 9. 2008 11:28
Socialismus

FED se opět nakapsuje.

0 0
možnosti

Totedyne

29. 7. 2008 11:46
pravicové řešení

Situaci lze přirovnat k požáru domu (krize na hypotečním trhu USA), kde od tohoto domu začínají hořet i další dva sousední domy (bankovnictví, stavebnictví). Je tu nebezpečí rozšíření požáru na celé městečko (krize jak ve 30. letech min. století).

Jsou tu pravicoví moulové, kteří radí nechat požár být, až shoří městečko, tak se požár sám uhasí. :-/

0 0
možnosti

thx

28. 7. 2008 12:09
Ale, ale, zdá se, že se "neviditelná ruka

trhu" zviditelněuje. pravičáci vždycky ryčí jako prasata "dost byle státu" ale pak natahujou pracky pro státní pomoc - směšné!

0 0
možnosti

useknutahlava

28. 7. 2008 12:32
Re: Ale, ale, zdá se, že se "neviditelná ruka

ti, kteří nemají na splácení hypotéky, v drtivé většině asi nepatří k příznivcům pravice. a propos je to stát, který krizi zapříčinil, nikoliv volný trh.

0 0
možnosti

e-liska

28. 7. 2008 12:04
vzdy bylo dost domu

 v ruznych cenach a kazdy kdo mel zajem vlastnit si vzhledem ke svemu prijmu a celkove fin situaci mohl nejake bydleni poridit.  To co se delo poslednich nekolik let bylo zpusobeno smesi chamtivych, vypocitavych  a hloupych lidi . Byla to doba kdy si rozdavaci hypotek mastili kapsy na ukor investoru a prodavajici vydelavali na  kupujicich bez penez. Ted prisel cas vyuctovani a za hloupost, a nenazranost se plati.  Neni koho litovat.   Adios.

0 0
možnosti

Rosomak

28. 7. 2008 9:30
Natisknou papírky a dolar se zase propadne

Tož aby jste se někteří nedivili, proč ten dolar pořád klesá. Když se jednou vytisknou peníze, tak se do stoupy už nedají.

0 0
možnosti

Hippo

28. 7. 2008 14:19
Ptaku rosomaku...

narazil jste hlavou do stromu nebo vam dal nekdo do zobaku?;-D

0 0
možnosti

aua

28. 7. 2008 4:06
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

ci mozna

mnogo uspechov v vasem svete. my ocen rrady sto vy radostny i scastlivy

ci mozna

puno srece u Vasem svete. Radujemo se da ste srecni i zabavljeny

fakt nevim kde by jsi se chytil:-) hezky vecer

0 0
možnosti

aua

27. 7. 2008 23:57
Re: USA a zivot

to bylo mineno nad 50:-)

0 0
možnosti

FrantaVazoun

27. 7. 2008 23:33
USA a zivot

Zivot obycejnych lidi, delniku se mi v USA nikdy nelibil. Je pravda ze jsem v te zemi nikdy nebyl a spousta lidi mi ted bude rikat ze je to jinak ale v USA se lidi vetsinu zivota jen honi za penezi a jsou pro ne ochotni udelat prakticky cokoli. Je treba si taky udelat volny vikend, jit do lesa na houby, k vode atd, mit 8 hodinovou pracovni dobu-samozrejme ji plne vyuzit- nejen otrocit od nevidim do nevidim. Za socialismu jsem nadaval na komunisty, vecer poslouchal Hlas Ameriky a rikal si jaky ma ten kapitalismus super vyrobky, videa, televize, auta atd., dnes vidim ze zivot neni jen o penezich, je treba se i zastavit, najit si lasku a zit. Me povolani je zadnik, nestezuji si, makam a mam ale opravdu bych v USA zit nechtel.Rv

0 0
možnosti

aua

27. 7. 2008 23:48
Re: USA a zivot

zalezi cemu rikas obycejny lidi, uprimne si myslim, ze je to tu stejne jako vsude jinde, a zaklad je rozlisovat mezi nelegalnimi delniky a jak rikas obycejnymi lidmi, tady stejne jako v Cechach/ Morave lidi travi vikendy bud u vody, v lese apod a jestli se honi za penezi ci ne to je kazdeho osobni volba, rozdil je ten ze tady maji obycejni lide ve srovnani s Cechy trosku vetsi moznost volby a to je dane tim ze ten system funguje mnohem dele, tady si pri "obycejnem stylu zivota" mohli lidi sporit na penzi leta letouci a pak si mohou relativne uzivat v Cechach vetsina lidi pod 50 tu sanci moc dlouho nemela a zustanou vsichni si statni penzi ze ktere si asi kopytko moc nevyhodi,ale jak rikam je to vse na bazi jednotlivcu

0 0
možnosti

Totedyne

27. 7. 2008 22:46
zvýšení daňové progrese

Myslím si, že by záležitosti mohlo pomoci snížení daní pro nízkopříjmové a zvýšení daní pro vysokopříjmové.

Nízkopříjmoví by lépe spláceli hypoteky, vysokopříjmoví by do hypotečních bank ukládali méně úspor, takže banky by si museli více vybírat mezi klienty.

0 0
možnosti

Nefin

28. 7. 2008 0:18
Re: zvýšení daňové progrese

Elegantní socialistické řešení. Problém řešit na úkor těch úspěšnějších. Co takhle že by si tzv. nízkopříjmová skupina nebrala hypoteky a žila si na úrovni svých příjmů. Když málo vydělávám, žijji podle toho a nebo se více snažím. Zatím se různí chytráci snaží vytahat z kapes těch úspěšnějších. Totedyne !!!  To tedy ne!!!

0 0
možnosti

Nefin

27. 7. 2008 22:10
Finanční hazard

Krize realitního trhu ukázala význam zásadní změny fungování finančních produktů. Pokud byl dolar krytý zlatem, nebylo možné zvyšovat neúměrně množství peněz v ekonomice a peníze se investovaly s rozmyslem. V této době májí možnost bez ohledu na důsledky centrální banky na politickou objednávku zahlcovat ekonomiku levným oběživem. Ostražitost bank téměř vymizela a potřeba vlád ukázat vstřícnost obyvatelstvu dotlačila banky k hazardní hře poskytování hypoték všem. To je totiž jen začátek velkého pr.s.ru, až prasknou i ostatní výtvory úvěrových a penzijních produtů, začne se snižovat rapidně spotřeba a teprve potom to zasáhne celou ekonomiku světa. Jsem zvědav, jak to vlády nejsilnějších ekonomik zvládnou.

0 0
možnosti