Stavba nového letiště Berlin - Brandenburg Willy Brandt

Stavba nového letiště Berlin - Brandenburg Willy Brandt | foto: Foto: Alexander Obst, Marion Schmieding / Berlin Brandenburg Airport

Start nového berlínského letiště se podruhé odsouvá, píše německý tisk

  • 5
Nové berlínské letiště Willyho Brandta, které se původně mělo otevřít už letos v červnu, se podle německých médií otevře až v říjnu 2013. Nový technický vedoucí chce totiž aktualizovat plány a znovu provést testy.

Start nejmodernějšího vzdušného přístavu v Evropě se posouvá už podruhé. Původní termín otevření byl letošní červen, těsně před otevřením se přitom měl uskutečnit velkolepý přesun materiálu ze dvou letišť, které se slučují v toto nové. Během jedné noci se mělo převézt vybavení v 600 kamionech. (čtěte Berlín chystá noc nocí)

V květnu se ale start letiště, na které netrpělivě čekají aerolinky, odložil téměř o rok na březen 2013. Oficiálním důvodem byly problémy s protipožárním zabezpečením. (čtěte zde)

V srpnu se objevily spekulace o finančních problémech letiště, resp. společnosti FBB, které podle finančního experta CDU Ludwiga Burkardta hrozí, že ještě letos skončí v insolvenci. Braniborská zemská vláda obavy mírnila.

Aktuálně německá média hovoří o tom, že se otevření letiště bude muset odložit minimálně o další půlrok na říjen 2013, protože nový technický vedoucí chce aktualizovat plány a znovu provést testy.

,