Diskuze

Obřím sekvojím hrozil zánik. Lidé na jejich záchranu dali miliony dolarů

Obří sekvoje jsou jedny z nejmasivnějších a nejstarších živých organismů na Zemi. Najdete je pouze v Sierra Nevadě v západní Kalifornii. Tyto vzácné stromy jsou ale bohužel v ohrožení. Naštěstí se jedné skupině ochránců přírody povedl impozantní kousek, který by mohl pomoci zachránit rovnou celý sekvojový háj.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J60a77n 19K41o54l30á61ř

9. 1. 2020 22:01

Nedozvěděl jsem se, jak velký strom to je. Přepočet na patra budovy a šířku silnice je o ničem. Ještě mi prosím napište na kolika fotbalových hřištích se onen háj nachází a do kolika Fábií bych naskládal dříví z jednoho stromu. Děkuji...:-P

2 1
možnosti

Sekvoje jsou vicemene nesmrtelne organismy, ktere prezivaji i diky pozarum. Maji tak huste drevo, ze je to vlastne zivouci uhli, kteremu ani ohen moc neublizi, kdyz uz se mu povede prohoret jejich "azbestovou" kurou, coz uz musi byt hodne vysoke teploty. A jako takovy fenix flory potrebuje hodne popele, aby se chytla sekvojova semena.

Tedy nesmrtelny strom do doby nez prisel clovek s pilou... Takze by me taky zajimalo co jineho nez clovek ohrozuje sekvoje.

6 0
možnosti

Dobrý byznys. Někdo koupil půdu (asi od indiánů) s cennými stromy a teď si vydíráním prakticky diktuje cenu.

1 1
možnosti

Tohle je názorná ukázka jak má fungovat nezisková organizace. To co se děje v Evropě a ČR je pak ukázka toho jak to rozhodně vypadat nemá

0 5
možnosti

Ty české neziskovky každého jen obtěžují. Já bych všechny ty dobrovolné hasiče, myslivce, skauty, klokánky aspol. zakázal [>-]

Jinak pro vedení Save the Redwoods League to není až tak neziskové ;-)

2 0
možnosti

Český diskutér (viz níže) je už tak zblblý podvody a nepravostmi ve vlastní zemi, že "čuchá" podvod již všude.

7 1
možnosti

Měl by ses pochlubit, který velemudrc ze Západu tě adoptoval, oikofobe. Rv:-P

0 1
možnosti

J13a32n 57C31e24p89e45k

9. 1. 2020 19:05

Nějak jsem se z článku nedozvěděl, co sekvoje ohrožovalo, ohrožuje? Jen, že někdo rozjel nějaký byznys, kdy mu sponzoři posílají peníze. Na co?

7 2
možnosti

Taky jsem marně hledal. Ale stromy mají tu vlastnost, že když rostou v nechráněném lese, bývají pokáceny za účelem získání dřeva.

1 0
možnosti

Zas nějaká neziskovka...

1 3
možnosti

Ty mínusy moc nechápu, prokazatelně to je nezisková organizace, viz jejich stránky: "Save the Redwoods League is a 501(C)(3) nonprofit organization."

http://www.savetheredwoods.org

1 1
možnosti

Článek o ničem - v podstatě jsme se nedozvěděli, proč jsou stromy v ohrožení a jak se se to ohrožení podaří odvrátit....

19 0
možnosti

Zase si někdo udělal slušnou živnost z ochrany čehosi co ochránit nejde. No alespoň mají dárci dobrý pocit.

3 6
možnosti

Můžou to ochránit před konkrétními hrozbami jako kácení, ale samozřejmě jsou hrozby proti kterým se chrání těžko. Asi to ale stále někomu stojí zato, když ta organizace působí přes sto let.

2 1
možnosti