Diskuze

V bermudském trojúhelníku sankcí. Odchod z Ruska je pro firmy složitý

Po invazi ruských vojsk na Ukrajinu mnoho globálních společností oznámilo, že plánují opustit Rusko, nebo tam alespoň omezit své aktivity. Ukázalo se však, že odchod z Ruska je obtížnější, než se původně zdálo. Kreml zavedl řadu překážek. Firmy se tak ocitají v situaci, kdy se pohybují mezi západními sankcemi a veřejným míněním na straně jedné a snahou Ruska od odchodů odrazovat na straně druhé.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak to sou dobry kecy... zodpovednost za zamestnance? Zajistit jim potraviny? Vzdyt kdyby je vyhazeli a nechali o hladu, aby si uvedomili nasledky jejich invaze, kterou pachaji, tak uz by davno mohlo byt vyreseno...

Takze jmenovite firma Metro (u nas znama jako Makro) a Globus jsou podporovatele ruSSke invaze. A necht si to uvedomi ty, co tam pujdou nakoupit.

0 0
možnosti

M86a51r29e69k 60F97a14j81t

25. 5. 2023 13:51

Sankce třeba zakážou přímý dovoz produktu do Ruska, já se ale domluvím s jiným obchodním partenerem, například v Číně, tomu zboží pošlu a on ho pošle do Ruska. Takto to funguje v hodně firmách v ČR, které byli na Rusku závislý, jinak by zkrachovali nebo by měli při nejmenším velké existenční problémy.

2 0
možnosti

A mate ten produkt o min. 20% drazsi, spis vic. Ti, co byli zavisli na Ukrajine, jsou ale primo v (_._)

0 1
možnosti

Pro pár špinavých zlaťáků, pro falešnou slávu

2 5
možnosti