9. generace - PlayStation 5, Sony (2020)

9. generace - PlayStation 5, Sony (2020) | foto: TÉMA Testujeme

Místo PlayStationu 5 konzerva pro kočku. Amazon řeší chybné dodávky

  • 4
Britské zákazníky Amazonu čekalo nemilé překvapení. Místo očekávané herní konzole PlayStation 5 totiž někteří dostali kočičí žrádlo, dětské pistole na hraní či vybavení do kuchyně. Firma momentálně vyšetřuje podrobnosti.

Důvod, proč někteří zákazníci dostali místo nové konzole úplně jiné předměty, zatím není známý. Firma Amazon ve Velké Británii spolupracuje s několika kurýrními společnostmi, předmětem vyšetřování je tedy zjistit, zda výměna produktů byla pouze chybou a nebo se stala v důsledku něčeho závažnějšího. 

Některé zdroje totiž tvrdí, že zahlédli řidiče doručovacího auta jak s balíčkem před doručením podivně manipuluje.

Společnost Amazon byla s celým incidentem obeznámena. „Je nám to opravdu líto a vyšetřujeme přesně, co se stalo. Oslovujeme každého zákazníka, který měl problém a snažíme se ho napravit. Kdokoli, kdo měl problém s jakoukoli objednávkou, se může obrátit na naši tým zákaznických služeb o pomoc,“ řekl mluvčí Amazonu pro Forbes.

„Jde nám především o to, abychom dělali našim zákazníkům radost. To, že se to u části objednávek nestalo, nás hluboce mrzí,“ dodává mluvčí. Zklamaní zákazníci však s největší pravděpodobností v blízké době náhradní konzoli neobdrží.

Překupníci mají žně, nové PlayStationy 5 prodávají klidně za dvojnásobek

Nový PlayStation 5 se totiž po celém světě velmi rychle vyprodává a sám Amazon uvádí, že v případě, že položka není přímo na skladě, není jasné kdy a jestli se zde opět objeví. Problémy s dodávkami předem objednaných kusů tak ještě přidávají problémům s novou konzolí. V den oficiálního vydání totiž muselo kvůli nedostatku skladových zásob upustit od prodeje několik klíčových prodejen ve Spojeném království.