Diskuze

Olympiáda se už Británii vyplácí, tvrdí vláda. Ekonomové tomu nevěří

Loňské olympijské a paralympijské hry v Londýně přinesly Británii v obchodních kontraktech a investicích již celkem 9,9 miliardy liber, tedy asi 297 miliard korun. Přínosy her tak už převážily nad jejich náklady, a pořádání olympiády se tak Británii vyplatilo, sdělila vláda.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PO

Chápu to správně, že britská vláda porovnává náklady a objem zakázek (nikoliv zisk)? ;-D

0 0
možnosti
LC

Olympijské hry pokud jsou dobře zorganizované se určitě vyplácejí i dnes. Samozřejmě pokud promítneme do nákladu stavbu infrastruktury, dálnice, metro atd, tak je to sice velký výdaj, ale je potřeba si uvědomit, že tyto stavby slouží 50 let a město by na ně čekalo třeba 20 let než by se našly peníze. Je tedy dost nefér je v plné výši připočítat na účet OH. Jediný problém, který vidím já, je využití stadionu i po hrách. Jsou země jako je Velká Británie, kde to problém není, neboť lidé tam jsou zvyklí chodit na sport. V Aténách je to problém velký. Pokud OH bude pořádat město s minimálně 5 miliony obyvatel tak pro těch 6-8 stadionu by využití mělo hravě najít. Každá taková metropole m fotbalový klub, který by měl hrát na hlavním stadionu, a další 3-4 haly na sálové sporty se musí hravě využít. O využití plavecké haly se netřeba vůbec zmiňovat.

0 0
možnosti
JV

Pokud vláda něco platí z daní, pak by měla platit jen to, co slouží k zajištění chodu a bezpečnosti státu, k ochraně majetku a zdraví občanů. Nic víc. Jinak jenom bere majetek jedné skupině (plátcům daní) a dává ho jiné skupině ( např. sportovcům).

2 0
možnosti
TH

Kdekoli se olympiada koná, tak je vlada terčem kritiky, že se investice do olympiady nevrati. Řesi se co se stadiony, co s ubytovacimi kapacitami. Nebylo by lepsi konat olympiadu stale na jednom miste, kde na to bude jednou vybudovana infrastruktura ?

0 0
možnosti