Hračky v dětském Happy Meal projdou obměnou | foto: McDonald’s

McDonald's zavede dětské ekologické hračky, počítá s nimi i v Česku

  • 35
Hračky v dětském menu Happy Meal projdou obměnou. Společnost McDonald's chce do roku 2025 nabízet udržitelnější verzi, která bude vyrobená z výrazně menšího podílu plastů. Změna se bude týkat více než stovky zemí na celém světě včetně Česka.

„Přechod na více obnovitelných, recyklovaných a certifikovaných materiálů pro naše hračky Happy Meal povede k přibližně 90procentnímu snížení spotřeby primárního plastu na bázi fosilních paliv oproti roku 2018,“ zmínila Jenny McCollochová, vedoucí oddělení udržitelnosti společnosti.

Oblíbené hračky budou vyráběny z rostlinných či recyklovaných materiálů, některé čekají výrazné změny ve svém vzhledu. Společnost také zvažuje přechod od plastových obalů k rostlinným a certifikovaným obalům z vláken. „Jak si dokážete představit, s tímto krokem se musí změnit náš dodavatelský řetězec,“ zmínila Amy Murrayová z marketingového oddělení společnosti.

McDonald’s rovněž plánuje vytvářet dárky v podobně interaktivních her. Například namísto plastové figurky Batman se může v balíčku objevit skládačka z lepenky, postavy Batmana si tak děti budou muset samy sestavit.

V Česku již příští rok

Změny se dotknou více než 100 zemí, ve kterých se menu pro děti prodává. V roce 2018 se začaly udržitelnější hračky prodávat ve Velké Británii, Francii a Irsku. 

McDonald´s si vybral, vyhrála papírová brčka

„V České republice a na Slovensku jsme již v letošním roce měli sérii hraček, která byla vyrobena a zabalena v materiálech pocházejících z udržitelných zdrojů. Do konce letošního roku dojde k vyprodání plastových hraček, tak jak je naši zákazníci znají a přechodu na jejich ekologicky ohleduplnější variantu,“ říká Jitka Pajurková, ředitelka komunikace a PR pro McDonald’s ČR a SR.

Hraček, které budou součástí udržitelného programu, se zákazníci v Česku a na Slovensku dočkají v roce 2022.  Podle dříve dostupných údajů prodá firma po celém světě pět tisíc menu Happy Meal za minutu.

Papírová brčka se rozmočí, slaměná zase ucpou:

SMLSALOVINY aneb jak žít a přežít

Sledovat další díly na iDNES.tv