Nový butik Louis Vuitton v japonské Ósace

Nový butik Louis Vuitton v japonské Ósace | foto: Profimedia.cz

Louis Vuitton vyrábí místo parfémů dezinfekci rukou. Ve Francii je jí málo

  • 9
Výrobní linky, na kterých doposud vznikaly parfémy a make-up pro luxusní značky jako Christián Dior nebo Givenchy, začínají vyrábět dezinfekci rukou. Oznámil to majitel značky Louis Vuitton LVMH, v jehož továrnách se zboží pro tyto značky vyrábí.

Výrobce luxusního zboží chce podle svých slov pomoci vyřešit celonárodní nedostatek antivirových produktů po celé Francii. Země galského kohouta prozatím v souvislosti s koronavirem zaznamenala 120 úmrtí, uvádí BBC

„Dezinfekční gely budou zdravotnickým úřadům doručeny zdarma,“ oznámila společnost LVMH v neděli. Své výrobní linky firma použije k výrobě velkého množství hydroalkoholických gelů od pondělí. „LVMH bude dezinfekce vyrábět tak dlouho, jako to bude podle francouzských zdravotnických úřadů nutné,“ uvedla společnost.

Francouzský luxusní konglomerát také vlastní známé značky jako šampaňské Moet & Chandon, značku hodinek Tag Heuer a klenotnictví Bulgari.

Francie uzavřela své restaurace, kavárny i pro život nedůležité obchody, aby zabránila šíření viru, který po celém světě infikoval odhadem 165 tisíc lidí a více než 6 tisíc jich zabil.

Nouzová výroba v Británii a Číně

Vlády na celém světě vyzvaly výrobce, aby pomohli vyrábět produkty, které jsou potřebné během epidemie. Britský premiér Boris Johnson například požádal britské strojírenské firmy, aby posunuly výrobu a začaly vyrábět ventilátory pro National Health Service, britskou národní zdravotní službu. 

Jak uvedl deník Aljazeera, osloveni byli i výrobci jako Ford, Honda nebo Rolls Royce. V Číně, kde epidemie dosáhla vrcholu v únoru, elektronický gigant Foxconn převedl část své výroby z iPhonů na výrobu chirurgických masek.