Mezinárodní letiště Schiphol v Amsterdamu

Mezinárodní letiště Schiphol v Amsterdamu | foto: Reuters

Provoz letiště u Amsterodamu přerušily na hodinu potíže v řídicím systému

  • 5
Mezinárodní letiště Schiphol u Amsterodamu ve středu odpoledne dočasně přerušilo provoz. Krátce po jedné hodině zastavilo veškeré příchozí a odchozí lety kvůli komplikacím v systému řízení letového provozu. Situace se přibližně po hodině vrátila do normálu.

Z údajů na webové stránce letiště vyplývá, že se už před 13. hodinou hromadně zpožďovala většina spojů. Agentura Reuters citovala prohlášení organizace Eurocontrol, která se zabývá leteckým provozem, podle kterého došlo ke selhání komunikace.

Po hodině pak představitelé letiště Schiphol na twitterovém účtu oznámili, že komunikace v rámci systému řízení letového provozu je opět stabilní.

15.srpna 2018 v 14:23, příspěvek archivován: 15.srpna 2018 v 15:23

The communication system of Air Traffic Control is stable again. Air traffic is being restarted. It will take some time before the situation at our airport is running as normal again, so please check your airline or https://t.co/EF3Uc5sdEl for current flight information. https://t.co/navqGsIVge

Amsterodamské letiště čelí podobným problémům v posledních měsících již po několikáté.

Letos v dubnu asi na 90 minut zablokovaly nizozemské úřady dopravu poté, co areál zasáhl rozsáhlý výpadek proudu. Loni v listopadu byly v potížích přímo systémy řízení letového provozu, které způsobovaly zpožďování a rušení letů.

,