Diskuze

Dvě miliardy pro bezdomovce a předškoláky. Bezos založil vlastní fond

Zakladatel a ředitel internetového prodejce Amazon.com Jeff Bezos zřídil Day One Fund na podporu rodin bez domova a vybudování zařízení pro předškolní vzdělávání. Do fondu vložil pro začátek dvě miliardy dolarů (43,7 miliardy korun).
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

Hm, tak je to takové hezké gesto, že pomůžou druhým lidem, kteří takové štěstí neměli jako oni. Vše je ale pomíjivé a během jednoho dne může člověk přijít o všechno jako Job. Pan Bezos dává ze svého přebytku, ale kdo dává z celého svého živobytí?

Zajímalo by mě ale, jestli i v ČR existují miliardáři, kteří dávají na charitu 2% ze svého celého jmění? Např. p. Babiš a další známé celebrity jako p. Bakala. Anebo v ČR žijí jen ubožáci, co vidí jen na kraj svého stolu ve své vlastní kuchyni? Anebo to jsou nepotrestaní zloději?

0 0
možnosti
MN

Bakala nadaci má již od roku 2007, Kellner a Agrofert ji taky mají.

0 0
možnosti
AS

je vhodné udržet sociální smír, stačí zajet do velkých měst v Jižní Americe, hned si člověk uvědomí, že takto žít nechceme

1 1
možnosti
DS

Soros taky věnuje svoje prostředky na charitu ... akorát je ta charita namířená proti jednomu kontinentu. Asi má naložené shorty na EUR ...

0 1
možnosti
LP

Tak zrovna Gates se nemá čím chlubit, tím svým očkováním malejch černoušků zvýšil množství hladovějících lidí v Africe

1 4
možnosti