Diskuze

Čína představila nejrychlejší vlak na světě. Nemá však tratě, kde by jezdil

Čína představila nový vlak s technologií magnetické levitace, který vyvine maximální rychlost až šest set kilometrů v hodině. Uvedla to v úterý státní média, podle kterých je tento vlak plně vyvinutý a vyrobený v Číně a je nejrychlejším dopravním prostředkem pro pozemní přepravu na světě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Kdyby se povedla nějak delší trať přes 1000 km, bylo by to super.....

0 0
možnosti
MN

Akorát udělali resign Transrapidu, který vyvinuli Němci a sami jim ho tam nainstalovali.

0 0
možnosti
MK

porad lepsi stavet trat pro maglev nez ty tlusty brcka tunely od Muska, nebo Muskova elektroaauta. Muskovo napady jsou pouze pro uzkou skupinu lidi, nedaji se masove pouzit, kazdy nemuze mit elektroauto s baterii tak jak se dneska vyrabi, na to jednak neni dost lithia a dalsich surovin a kdyby kazdych 6 let melo mit auto novou baterku a ty stare se recyklovaly tak mizerne jako doted tak proste je to neuveritelne plytvani zdroji navic kdyz se secte vyroba elektriny a vse kolem je to mnohem vetsi zatez nez auta se spalovacim motorem. K cemu mi je zrychleni z 0 na 100 za 2 sekundy kdyz stojim v zacpe ve meste kde stejne vic nez 50 jet nemuzu??? mnohem lepsi napad je nejezdit nikam a pracovat z domova, nebo nejak co nejvic omezit mnozstvi zbytecnych jizd, treba aby nejezdil v aute pro 5 lidi s 5 sedackami jen 1 clovek. V restauraci prece taky nenechaji sedet 1 hosta a ucucavat brckem colu u stolu pro 6 lidi zatimco venku ceka fronta dalsich hostu. To je podle mne daleko vetsi problem podobne nehospodarnosti a neefektivity. Nebo vozeni rajcat kamionem ze Spanelska, protoze pak stoji kilo o korunu nebo o 2 min...

1 0
možnosti
ZB

V roce 1990 bylo v Evrope 238.000km zeleznic. V roce 2020 to bylo 216.000. Za tu dobu Cinani postavili asi 50.000 km novych trati.

0 0
možnosti
MK

Taky mají skoro 200 let zpoždění.

0 1
možnosti
JP

Rýchlovlak 600 km/ h v Číne | Nový Maglev vlak

https://www.youtube.com/watch?v=MVn_oritVKU

0 0
možnosti
Foto

To by asi nemělo smysl budovat předem tratě pro vlak, který je teprve ve vývoji.... Teď, když už ho postavili, můžou budovat tratě. Dokonce asi budou muset, jestli ho chtějí i používat.

2 0
možnosti
JK

Západ se nedokáže vyrovnat s tím, jak rychle se Číňané oklepali ze století hanby znovu se stávají nejvyspělejším národem.

Historie se tak znovu obrací. V 19. století do sebe zahleděné císařství přehlíželo pokrok Západu i stalo se, že pár britských válečných lodí Říši středu pokořilo.

Dnes se naopak Západ uzavřel do bludů o své věčné nadřazenosti a brzy na to doplatí.

9 2
možnosti
PB

K čemuž pomáhá politika EU a Demokratická strana v USA.

3 0
možnosti
MK

Tímhle budou ti Ujgurové z koncentráku na pracovišti v uranovým dole v cuku letu.....

5 0
možnosti
KN

Ti žlutí zloději a lháři vykradli technologie a teď budou tvrdit, že to vyvinuli sami. Velmi odporný národ.

1 8
možnosti
Foto

J51i29r86k77a 87H21o57n39c81ů

21. 7. 2021 19:36

Jasně, je to váš vynález a oni vám ho ukradli. ;-D

0 0
možnosti
JK

Volte ANO a do 4 let budete cestovat z Aše do Bukovce maglevy rychlostí 800 km/h.

0 0
možnosti

Maglevem ne, u nás bude hyperloop.

0 0
možnosti