Diskuze

Čína hrozí EU odvetou za clo na solární panely, zaměří se na víno

Čína pohrozila Evropské unii odvetou za chystané antidumpingové clo na dovoz levných čínských solárních panelů. Začala uvažovat o protiopatřeních u dovážených evropských vín. S odvoláním na čínské ministerstvo obchodu o tom dnes informovala agentura Reuters.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Hodně se tu řeší problém možností konzumace vín v Číně. Mě spíš zajímá, že EU kdysi vyhlásila program získávání energie z obnovitelných zdrojů a nyní, kdy vlastně Čína levnými solárními panely tomuto projektu nahrává tak pro jistotu chceme zavést daň, abychom je zdražili. To přesně odpovídá kvalitě řízení EU. Nepotřební a nezvolení politici jsou odkládáni do Bruselu, kde bez jakékoliv kontroly pak škodí.

0 0
možnosti
MS

Postup Číny je celkem logický již proto, že největšími zastánci cla byla právě Itálie a Frankistán. Navíc evropská vína jsou již dlouho stejně drcená levnější a kvalitnější konkurencí z Jižní Ameriky, Austrálie nebo USA.

1 1
možnosti
Foto

Chápu, že se EU nelíbí prodej solárních panelů pod cenou, ale v tom případě se zase mně nelíbí, že u nás velké obchodní řetězce prodávají pod cenou potraviny. Jo jo, zase je to holt o penězích :-/

2 0
možnosti
JF

prodávají pod cenou potraviny? v tom případě např. německo ceny potravin přímo dumpuje;-D

0 0
možnosti
JF

Jen ať to clo zavedou, alespoň klesne cena evropských vín na rozumnou hodnotu. Obzvláště francouzská vína jsou v poslední době velmi předražená.

7 0
možnosti
FP

pravda, kdyz se clovek rozhledne po mistech, kde se vino prodava, kvalitni vino za 80 je z Moravy. Co je z vinic na zapad od hranic je v te nejhorsi kvalite prepaleny. Ted mela billa nejaky frantickej cabernet, dle meho nejaky "stolni druh ;-D ) ze 120 na 60. Jenom dukaz toho tvrzeni

2 0
možnosti
JK

Hm, jako obvykle EU řeší problém, který si zama způsobila ? :-/

2 2
možnosti
MR

A to tím nejhorším způsobem, jaký existuje.

1 1
možnosti
PT

P72e94t52r 50T55y43č92k61a

5. 6. 2013 7:05

Ono vyrábět kvalitní víno není tak jednoduché, takže to Číňani nemůžou jednoduše okopírovat.

5 1
možnosti
MK

Jezne oni ho nechteji vyrabet, ale dovazeji ho z EU do Ciny. Takze pokud Cinani jako protiutok nasadi vyssi clo, prestanou dovazet vino a my si ho tady muzeme lit treba do kanalu.

2 1
možnosti
MS

jsme teď ve válce s Eastasií nebo zrovna ne?

.

Podporuje teď EU alternativní energie nebo zrovna ne?

.

Ztrácím přehled.

6 1
možnosti