Diskuze

Zdražování nemovitostí v ČR zrychlilo. Růst cen je čtvrtý nejvyšší v EU

Během posledního čtvrtletí loňského roku podražily byty a domy v Česku meziročně o 8,9 procenta. Růst cen tak oproti předchozím dvěma kvartálům zrychlil a v rámci členských zemí Evropské unie byl čtvrtý nejvyšší. Vyplývá to z dat, které ve čtvrtek zveřejnil evropský statistický úřad Eurostat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

;-D trh s nemovitostmi stale sklizi shnile plody umele prodluzovane cenove regulace v 90. letech, kdy zejmena vlady CSSD pres opakovane verdikty Ustavniho soudu neprovedli uplnou deregulaci najemneho.

Pres 30 let se tu zadna masivni vystavba najemniho bydleni neprovadela. A vystavba bytu pro soukrome vlastnictvi bylo nahradni reseni, ktere je take dusledkem pokriveneho trhu. Ted uz se to narovnanava. Vlastni bydleni je orpavdu otazkou horni 1/4 populace, nez 75% jako v CR.

3 2
možnosti

Nájmy jsou další způsob jak tečou peníze těch 70% dole k těm nahoře.

To že tady máme z 80% vlastní bydlení je dobře, jelikož to brzdí rozevírání těch nůžek a pnutí ve společnosti.

Navíc jako zajištění na důchod super, kolik důchodců by z důchodu ty nájmy utáhlo. By jim nezbylo ani na chleba. Plus pro vnuky jako něco do startu aby nemuseli krmit pronajímatele a měli nějaký základ.

2 0
možnosti

Co mate porad s tema nuzkama?:-)

0 0
možnosti

Co furt máte se stavěním nových a nových bytů? Už jste jak ti komunisti, ti taky furt stavěli nové byty a staré nechali zchátrat. Kdybychom opravili ten příšerně zanedbaný bytový font, co tu už máme postavený, bylo by bytů tolik, že by v nich mohlo bydlet nejen 10 miliónů obyvatel, ale nejmíň 25 miliónů lidí.

0 0
možnosti