Diskuze

Benátky omezí pronájmy bytů turistům. Nechtějí být jen skanzen bez trvalého života

Italské Benátky chtějí omezit krátkodobé pronájmy bytů turistům. Starosta města Luigi Brugnaro deníku Quotidiano nazionale řekl, že radnice chystá nařízení, podle kterého budou moci majitelé nemovitostí nabízet krátkodobý pronájem nanejvýš 120 dní v roce. Nová pravidla mají pomoci zabránit vylidňování historického centra.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V13í48t 55K86o43u34b88a

25. 3. 2023 15:20

Benátky mne před 25 lety šokovaly svojí špínou a rozkladem. Kamkoliv se člověk vzdálil od hlavních hlavních turistických tras byly jen rozpadající se domy, špína a bordel. V tom by nechtěl trvale bydlet snad vůbec nikdo. Tak těm chudákům, co chtějí něco vytěžit to zakážeme. Oni to určitě budou dotovat aby mohli budovat sociální dobro. Myslím, že to většina z nich nechá s klidem 245 dnů prázdné. A celé to vždy začne sociálními experimenty, omezováním, přikazováním a zakazováním. Úřady svými dobro konajícími rozhodnutími rozbijí křehkou ekonomickou rovnováhu budovanou dlouhé desítky let a systém (komunita) se náhle zhroutí. Obnova je pak bez drastických investic prakticky nemožná, nebo trvá další desítky let. Nebo celé oblast zanikne v zapomnění.

1 0
možnosti
TN

Takže pojedeš do Benátek, všechno zaplacené a zajištěné a na nádraží tě u turniketu otočí, protože byla přesáhnutá denní / okamžitá návštěvnost?

Nebo si to zaplatíš předem jako nějako "rezervaci" vstupu a když to nevyjde na ten termín, tak ti to propadne?

Geniální...

1 0
možnosti
JP

A kdo by chtěli natrvalo bydlet v Benátkách, není to zrovna nejčistší město, předražené služby, několikrát ročně záplavy,v dálce houkající zaoceánské lodě , a smrdi to tame rybinou, měli by být rádi za turisty, už jednou se modlili za jejich návrat, během covidu...

7 1
možnosti
IF

I60v30a72n 71F11u20č88í52k

24. 3. 2023 16:34

R^ Přesně tak. Teď je to samé v Praze. Kvůli asijským turistům dříve ani nešlo přejít Karlův most, teď zase všichni brečí, že davy baťůžkářů je neuživí.

2 0
možnosti