Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Nízké platy, dlouhé šichty. V amerických fastfoodech chybí personál

Pocovidová renesance se zatím nekoná, americké restaurace nabízející ikonické burgery, nebo pizzu horko těžko shánějí pracovní sílu. Podle posledního průzkumu chybí zaměstnanci ve více než polovině zavedených značek gastro průmyslu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Pointa je v tom, že vás tam nikdo nenutil pracovat.

0 0
možnosti
JM

Omyl. Špatné umístění příspěvku.

0 0
možnosti
JM

Proč by lidé v USA pracovali, když mohou dostat peníze bez práce?

1 0
možnosti
JM

Lidé nechtějí práci, ctějí peníze bez práce. To je důsledek zvýšených podpor v nezaměstnanosti a sociálních podpor v době Covidu. Píši o USA.

1 0
možnosti
MS

No tak to zavřete, lidé bez fastfoodové kultury přežijí, a věnují peníze něčemu užitečnějšímu.

0 0
možnosti
JO

J87i65ř23í 28O57p82l11t

13. 3. 2023 7:01

a kde je ten funkční trh? člověk by řekl, že když nemá zaměstnance, tak nabídne víc nebo to zavře, ale ne, je o tom článek v novinách.

3 0
možnosti
SW

Ono to neni tak tragicke, jak se zda. Platy v rychlem jidle nejsou tak nizke, navic v rychlem jidle nepracuji starsi lide bezne, je to spis pro mlade nebo pro lidi, kteri nic nemaji a nemaji vzdelani. Bezne tam delaji pubertaci po par hodinach, delaji to pri stredni skole. Jen ten, co se dostane na vedouciho, z toho muze mit nejakou karieru a dobry plat.

Lisi se to stat od statu, mesto od mesta, ne vsichni plati stejne, ne vsichni maji stejnou zamestnanost. Je jasne, ze si Jazz nevydela dost na benzince, proto musi mit druhou praci, coz je bezne pro x Americanu. Dalsi problem je, ze hodne dospelych zije samo, maji deti, svobodne matky atd. ktere neutahnou domacnost lehce. V domacnosti, kde jsou dva dospeli a maji dva platy, je to jine, nez prace a pul jednoho cloveka.

V restauracich, ne rychlych, je problem, ze je plati silene malo a vsichni spolehaji na spropitne. Nemaji ani minimalni mzdu. To potom malokoho motivuje udelat si z toho beznou praci. Ale celkove se vse velmi zlepsilo od Covidu, kdy bylo hodne restauracich zavrenych, omezeny provoz ci jen na objednavku na netu. Ted je to lepsi.

0 0
možnosti
VF

Možná by Fastfoody měli ubrat část peněz co platí celebritám a sportovním klubům a rozdělit je mezi lidi kteří pro ně pracují. Jako pracovat a nevydělat si ani tolik kolik potřebuji k tomu abych fungoval. To ať se nediví že lidi odcházejí.

3 0
možnosti
IS

Pane Fibigere, fast foody historicky vždy zaměstnávaly studenty ze středních škol, kteří si přivydělávali a šetřili na další školy, nebo starší lidé v důchodech si přilepšovali, málokdy ale zaměstnanci brali tato zaměstnání jako dlouholeté kariéry, s výjímkou manažerů.

Bohužel za poslední dekádu, díky nekvalitnímu vzdělání si mnoho dospělých myslí, že tyto podprůměrně placené joby jsou jim povinny zajistit slušné živobytí. To nikdy nebyl účel zaměstnání ve fastfoodech.

Žiju v USA už od roku 1969 tak přece jsem trochu informována. To samé platí pro retail sales, tedy prodavače v obchodech všeho druhu. Na rozdíl od Česka, kde byly učební obory prodavač/prodavačka, tady nic takového neexistuje. Prostě se přijme trainee, neboli začátečník a je na něm, kam to chce dotáhnout.

Kdysi, tedy v padesátých a šedesátých letech, kdy bylo spousta práce muž stačil uživit rodinu a žena bývala tradičně doma. S postupem odlivu dobře placených prací stěhováním podniků do zahraničí, dobrých pracovních příležitostí ubylo a ženy musely nastoupit do práce a pomoci živit rodinu.

Stačí projet města jako Detroit, Chicago, Pittsburgh, kdysi kvetoucí průmyslová města a vidíte pohřebiště starých továrních budov.

Lidé absolvující kvalitní vzdělání hlavně v technických, zdravotnických a legálních oborech nemají nouzi nalézt dobře placené joby, jakož i ti, kteří se vyučí řemeslu. Bohužel zde téměř neexistují učiliště, které v Česku chrlily dobře vzdělané a šikovné lidi. Jsou tu nějaké vocational schools ale v daleko menším měřítku, kde se učí zubní asistentky, asistenky veterinářů, instalatéři, elektrikáři atd, a ti problémy nalézt dobře placené zaměstnání nemají.

Pamatuji na své známé imigranty vyučené svářeče, soustružníky, instalatéry, po těch tady v roce 69 hrábli a tito lidé vydělávali na tu dobu skoro nadprůměrné platy.

Bohužel současné woke vzdělání neprodukuje dost kvalitních a potřebných profesí a proto mnoho mladých končí ve fast foodech.

0 0
možnosti
IS

How Many Work Hours in a Year? The average full-time U.S. employee works five days a week for eight hours a day, totaling 40 hours a week. There are 52 weeks in a calendar year. On average, there are 2,080 working hours a year.Jan 2, 2023

0 0
možnosti
VV

Pokud ocekavate ze vam iDnes opravdu napise za kolik se v USA kde pracuje, na to zapomente. Cesky tisk je prilis opatrny aby vam predvedl mzdy. Jde prece o to aby Amerika bylo to NEJHORSI NA SVETE !!!

Dovoluji si kopirovat.:

How much does a Fast Food Worker make in Florida? The average Fast Food Worker salary in Florida is $22,740 as of February 27, 2023, but the range typically falls between $20,568 and $26,273.

Jde o hodinovou mzdu! po vynasobeni 22.3 coz je hodnota dolaru vam vyjde hodinova mzda ve Fast Foodech na 458.66 Kc/hodinu az 558.88 Kc/hod.

Abych dokoncil, Biden jim zvedl mzdy natolik, ze jen pred 3 lety byl hamburger pro dospeleho v McD pod dollar resp 1.25 dolaru za cheesburger a dnes dostanete slusny, ba lepsi ale v miniaturnim provedeni za 4.50 dolaru. Takze Amici co neumi nebo nechteji varit, a tedy stravuji se v podobnych pochybnych Fast Foodech utrati znacny peniz a jedna ta miniatura je ani nezasyti.

Retezcu je hodne, ale jednak podrazili o znacny peniz, chudina s celou rodinou uz na McD nema a holt musi varit doma. Stravuji se jinak a jinde. Casto i na snidani..

Mnoho Amiku se doma zpravidla nestravuje. Bohuzel pro ne.

Ve Fast Foodech pracuji predevsim duchodci. Maji casu dost. Pro mladez je to job horror. Navstevnost klesla na minimum. Zajem o ten job neni.

1 3
možnosti
IS

Trochu to zkreslujete, pokud uvádíte platy, uvádějte také počet hodin, které ti zaměstnanci pracují. Plný úvazek za rok činí 2080 hodin, takže po vydělen toho nejvyššíhoí ročního platu skončíte 12.63 USD/hod. neboli 281 Kč.

S Bidenem to nemá nic společného, ten se o žádné zvýšení nezasloužil, nepleťte lidem hlavy svojí nesmyslnou propagandou.

Mám sousedy, jejichž syn pracuje ve fast foodu už 3 roky tak nemusím chodit daleko pro informace.

0 0
možnosti
IS

Nedostatek zaměstnanců není problémem jen fastfood. Chybí lidé v supermarketech, vím z osobní zkušenosti. Během covidu, a to můj stát nebyl zavírán jako jiné státy, lidé byli vystrašeni k smrti, nevycházeli z domů a nákupy na objednávku se rozjely neuvěřitelným tempem. Lidé si objednali on line všechny potraviny a buď si pro ně přijeli autem, a prodavači jim to naládoval do kufru, anebo si připlatili za přímé dovezení domů.

Všude jsou cedule že přijímají lidi, dokonce i na benzínkách. Každý obchod v mém širokém okolí se potýká s nedostatkem personálu, dokonce i Home Depot, něco jako Obi v Česku a další.

Velkým problémem je, že za 2 roky covidu si mnoho lidí zvyklo na home office, pokud jim ta možnost byla dána, mnoho restaurací bylo zavřeno nebo mělo jen velmi omezenou dobu, kdy si lidé mohli jídlo odnést.

Jiným faktorem byly excesivní platby v nezaměstnanosti, zhruba 3 měsíce dostávali federální podporu 600 USD týdně plus státní podporu od 240 USD to 520 USD podle toho ve kterém státě žili, a pak dalších 15 měsíců 300 USD týdně a státní podporu. Takže velká většina lidí si přišla v nezaměstnanosti na daleko více peněz než když pracovali. Navíc bylo téměř 2 roky moratorium na placení nájmu, takže pokud jste někomu pronajímal dům nebo byt, podle zákona jste nesměl po nájemníkovi požadovat nájemné. Rodiny s dětmi si všelijakými příspěvky přišly až na 8 či 10 tisíc dolarů měsíčně.

Není tedy divu, že za Trumpa se dluh USA zvedl o miliardy dolarů, Demokraté v Kongresu rozdávali peníze jako o závod.

Problém není v procentu nezaměstnanosti, ale v procentu celkové zaměstnanosti, která je na nejnižší úrovni od roku 2000. Tenkrát pracovalo 64.4% lidí schopných práce, v roce 2020 pouhých 56.8% práceschopných, v roce 2022 60%, ale je to stále málo. A to nám od roku 2000 přibylo přes 50 milionů obyvatel.

Mnoho lidí si zvyklo nepracovat, a bez lepšího vzdělání mohou jen obracet hamburgery ve fast foodech za malé platy. Kvalita škol je dalším důvodem který problém ještě prohlubuje

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Koupit drahý džus, nebo vylisovat pomeranče? Spočítali jsme, co se vyplatí

6. června 2024

Z pomerančového džusu se stal exkluzivní nápoj. Litr se nyní v českých obchodech prodává za 80 až...

Slunce komplikuje výkupy z fotovoltaik. Dodavatelé začínají upravovat ceny

11. června 2024

Premium Počet solárních elektráren v Česku stále roste. Ve slunečných dnech je přebytků z fotovoltaik...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Z dvojích cen v Unii se zase stává téma. Nyní se proti nim bouří Nizozemci

9. června 2024

Dvojí ceny na společném evropském trhu začínají vadit už i Nizozemcům. Mnoho z nich jeho existenci...

Neplatiče odstřihlo SVJ od tepla a teplé vody. V pořádku, uvedl Nejvyšší soud

5. června 2024

Společenství vlastníků může rozhodnout o tom, že nebude služby dodávat vlastníkům jednotek, kteří...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

RegioJet vyřadí lehátkové vozy jako ten z nehody u Pardubic, omezí noční spoje

7. června 2024  19:57

Společnost RegioJet vyřadí z provozu všechny lehátkové vozy stejného typu, jako byl ten, ve kterém...

Mýtné se může rozšířit o další tři tisíce kilometrů silnic. Kvůli objíždění

12. června 2024

Premium O další téměř tři tisíce kilometrů by se mohla rozšířit síť silnic, na které kamiony a autobusy...

Frankfurt plný narkomanů. Před Eurem se město zbavuje svého neblahého renomé

12. června 2024

Na jedné straně finanční centrum se svými bankovními mrakodrapy, na té druhé pak tisíce drogově...

Bransonův Virgin rekapituluje. Firma vsází na kartu dovolenkového byznysu

11. června 2024

Zakladatel britské letecké společnosti Virgin Group a miliardář Richard Branson plánuje revoluci v...

V Norsku našli největší evropské ložisko kovů vzácných zemin

11. června 2024  18:58

Těžařská společnost Rare Earths Norway objevila největší prokázané ložisko vysoce ceněných kovů...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!