Diskuze

Instantní kávy dopadly v testu dobře. Liší se hlavně obsahem kofeinu

Instantní kávy zakoupené v tuzemských obchodech jsou bez náhražek a s nízkým obsahem škodlivin. Nepotvrdilo se ani, že by stejná káva německého výrobce byla výrazně lepší než tuzemská. Největší rozdíly byly v obsahu kofeinu, ukázal test MF DNES.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Proboha,neřešte co je lepší,nebo horší,ať si každý pije co mu chutná.

3 0
možnosti
LJ

Neřeším, co je lepší nebo horší, ale co je káva a co ne. Tohle by nemělo být nazýváno káva, ale výrobek z kávy

1 0
možnosti

P78e40t31r 78Š34t44ě38p

16. 4. 2015 11:55

Instant je nouzovka, kdyz neni nic jineho. Než v praci pit tyhle mleté bukvice a cikorku (ok, tak ty tam udajne nakonec nejsou, ale prisaham ze podle chuti se to nepozna), jsem si radeji koupil maly kavovar na kapsle. Neni kolem toho neporadek a kafe je o tridu lepsi nez instant.

0 5
možnosti
SD

Zkuste kvalitní instantní kávu, v ČR třeba Nescafe Espresso. Pravda, stojí 160-180 Kč, ale chuťově se vyrovná kávě z menšího pressovače s mlýnkem.

3 0
možnosti
RH

Teď udělejte test čajů, jejich kvalita se podle mně dost zhoršila (např. Jemča; chutná a smrdí jak polské seno, téměř žádná trpká chuť po tříslovinách). Zatímco dostatečně silných čajů bylo před 10 - 15 lety ještě dost, dnes jich je jak šafránu

1 0
možnosti
Foto

Pokud chcete dobrý čaj, tak kupujte vážený a ne ty odpadky v sáčku ;-)

2 0
možnosti
ZJ

Už druhý test, kdy se vytáhne nějaký neznámý produkt z německa rejpne se do něj, že stojí za houby... ale jenom nepatrně..... viz to samé z mlékem..... jo jo, je vidět, komu tyto noviny patří

1 1
možnosti
Foto

takže se vlastně potvrdilo, že "to samé" v Německu je lepší než "to samé" v Česku Rv

2 0
možnosti
AK

Miluji kávu Nescafe Gold V

2 1
možnosti
PK

P85e69t43r 92K57o67v89á25ř

14. 4. 2015 14:36

je zajimave, ze "instantni kava je hnus", pricemze se jedna o vysusena kavova zrna. Umite ji vubec udelat? Vite, ze se nesmi zalevat vrelou vodou, napr.?

0 3
možnosti
Foto

J54a22n 85V52a95l55a98l33í10k

14. 4. 2015 14:58

Rozpustná káva se vyrábí sušením vyextrahovaných (vyluhovaných) mletých pražených zrn kávovníku. Tento silný kávový extrakt se z velmi vysokých teplot (okolo 100 °C) rychle zchladí na pouhé 4 °C. Právě zchlazení má velký podíl na kvalitě budoucí instantní kávy. Následuje další zpracovatelský úkon, a tím je sušení.

Tudíž ta káva byla již udělaná a z ní se udělají granule... tak to asi tak kvalitní káva nebude jako když si kávu umelu a udělám

8 1
možnosti
Foto

J88a97n 71V93a65l82a94l30í82k

14. 4. 2015 14:30

tak čerstvě umletá brazilská káva na stole a vzpomínky na kdysi instantní kávu

0 0
možnosti
KD

K56a62r12e14l 67D91r28d56a

14. 4. 2015 14:19

Už jste měli novou "skvělou" čokoládu Orion s kávovou příchutí? Něco pro labužníky a znalce instantní kávy. Vycucáte čokoládu a na jazyku vám zůstane hrst hořké nerozpustitelné instantní kávy, kterou si můžete pochroupat mezi zuby. ;-D

  Mr. Bean by přidal vodu, cukr a mléko.

  (Ve vynalézání fujtajblů jsme asi jedni z nejlepších na světě. Patrně, hned po Britech.) ;-D

1 0
možnosti
Foto

J94a63n 45V53a25l18a92l90í50k

14. 4. 2015 14:31

když čokoládu tak minimálně 80%ní jinak to není čokoláda ale nahrážka ;-D

0 0
možnosti
MJ

Tak srovnávat instatní kávy, to je jako srovnávat výkaly(pro cenzora). Jestliže něco chutná jako výkal(pro cenzora), tak je jedno jestli to chuť je více výkalová(pro cenzora) nebo méně, stále je to ten samý výkal(pro cenzora).  :-P

4 5
možnosti
Foto

pane Jochu, a proč tedy znalci tak vyzdvihují cibetkovou "výkalovou" kávu? ;-D

5 0
možnosti