Diskuze

Úřady prověří smlouvy, v nichž tzv. šmejdi nabízeli žárovky „zdarma“

Energetický regulační úřad zahájil jedno z dosud nejrozsáhlejších šetření, při kterém si od obchodníků vyžádal několik tisíc smluv o dodávkách energií. Je to v souvislosti s případy, ve kterých tzv. šmejdi nabízeli změnu dodavatele energií za výhodnějších podmínek a k tomu úsporné žárovky jako dárek zdarma. Pokud poté spotřebitel od smlouvy odstoupil, požadovali za žárovku 2 000 Kč.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PR

Tohle dělá jediná firma, Bohemia Energy. Na podomním prodeji a ojebávání lidí vyrostla, takže v tom jenom logicky pokračuje. Nic jiného ani neumějí. Obrana? Najděte si solidnějšího dodavatele a nepodporujte je.

1 0
možnosti
IP

Moje matka asi před 1,5 rokem pustila do bytu "solidní pány", podepsala smlouvu a dostala žárovky. Když přišlo roční vyúčtování doplácela o pětikilo víc. Problém je spíš v tom, že vesele pouští různé pofiderní podomní nabízeče dál do bytu. Ovšem je důležité, aby vypadali dobře a pořádně jí pochlebovali. Naivita některých lidí bohužel asi opravdu roste s věkem :-/.

1 0
možnosti
IP

Moje matka důchodkyně je před 1,5 rokem pustila do bytu, podepsala smlouvu, dostala žárovky. Po ročním vyúčtování zaplatila o pětikilo větší doplatek za elektřinu. Nejhorší na tom je, že pouští do bytu další různé podomní nabízeče :-(.

Člověk by tomu nevěřil, ale někteří lidé jsou opravdu naivní a neponaučitelní :-/.

Prostě vypadali seriózně a pochválili jí různé věci a mazali jí med kolem huby.

0 1
možnosti
Foto

Já tedy nevím, ale čistě logicky: za totality jsme dostali firemní byt zdarma za to, že jsme se stěhovali za prací do "kotěhůlek". Také jsme meli ve smlouvě sankci+vraceni bytu, kdybychom smlouvu nedodrželi. Proč ti lidé smlouvy podepisují, žárovky si berou, když už dopředu vědí, že nic takového nechtějí?

0 1
možnosti
DP

Uvědomte si, že šmejdi jsou profíci v umění nátlaku na slabší lidi - seniory, nepříliš inteligentní lidi atd.... Málokdy to zkusí na lidi v produktivním věku. proto chodí dopoledne, kdy jsou tihle lidé doma sami.

5 0
možnosti