Diskuze

TEST DNES: V jedné lahvi ochucené vody vypijeme až osmnáct kostek cukru

Regály v supermarketech se prohýbají pod řadami ochucených vod v PET lahvích. Lidé je kupují ve velkém – lahev denně vypijí jako nic. V tu chvíli ovšem často překročí doporučenou denní dávku cukru, toho je totiž ve většině nápojů pořádná hromada.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Bavit se o cukru, když neinvestujeme do vývoje dostatečné množství prostředků je o ničem. Lépe je se zamyslet, kolik let hovoříme o plastech. Když ale jdete do hypermarketu, máte také dojem, že se s plasty v potravinářství "roztrhl pytel" ?! Už i ty zavináče jsou spojené sečívačkou (stapler) plastem! To jsou ty výsledky investic do vývoje, nebo neinvestic?! Podobné to je s cukrem. Kolik let máme problémy s obezitou?! 20? 30? 50 let?!

0 0
možnosti
PS

Pijte kojeneckou - lékaři vědí, proč ji miminkům doporučují.

0 0
možnosti
KS

No a? Cukr může vadit leda tak lidem, co ráno vstanou sjedou výtahem do garáže, pak vyjedou výtahem do kanceláře a večer zase zpět. Ale kdo žije normálně, je venku, sportuje, ten cukr potřebuje.

0 2
možnosti
Foto

Jsem v ketoze, nechci cukr:-)

0 0
možnosti
AK

No a co nato naši nejskvěljší lékaři??Ty jsou vklídku a pak se tady dočteme,že za všechno může spotřebytel.A co výrobci,ty nic!!!Snížení cukru by je asi bolelo a náhrada za umělá sladidla je ještě horší.Neb některá zvyšují hladinu cukru víc než samotný cukr.

1 1
možnosti
RK

Hele, ty "spotřebyteli", co s tím mají co dělat lékaři, že se spotřebytelé s IQ tykve futrují cukrem jak prokopnutý;-D Na každé vodě je obsahu cukru uveden, ale chápu, že spotřebytel to nezvládně přečíst a vyhodnotit.

0 0
možnosti
JB

Ono to není tak strašné, jak to zní.

1/ 18 je maximum, ne běžný případ

2/ v přepočtu na hrnečky čaje mi to vychází jako 3 kostky, což je dávka, co si dost lidí klidně dá

1 0
možnosti
TT

Na jeden pevně daný bod jste ve výčtu "mohou vám hrozit vážné problémy" zapomněli – budete mít chrup, že z toho bude mít radost jen zubař a jeho manželka. Při nákupech. ;-)

2 0
možnosti
JV

Tak jsem zběžně kouknul na obsah - plechovka kofoly 9g cukru, plechovka red bullu 11g cukru a teď pozor! - kelímek farmářského jogurtu 11,2g cukru. To vypadá, že kofola bude nejzdravější ;-D

0 0
možnosti
JC

Ještě napiš co je to za farmářský jogurt.

1 0
možnosti
JK

Na ty jejich reklamní klikáčky stránka=klik kašlu. Ještě umím číst info za PETce :-)

0 0
možnosti
KK

Na konci 19. století spotřeboval každý Evropan v průměru jedno až dvě kila cukru ročně. Dnes je to až dvacetkrát tolik.

Na konci 19. století byl taky průměrný věk dožití 45 - 50 let. Dnes je to až dvakrát tolik.

Náhoda? Těžko.

0 1
možnosti