Produkty firmy Jeyes se začnou vyrábět i na severu Čech.

Produkty firmy Jeyes se začnou vyrábět i na severu Čech. | foto: Jeyes

Výrobce čisticích prostředků postaví v Kadani továrnu

  • 6
Britská společnost Jeyes, výrobce čistících a hygienických prostředků, vybuduje v Kadani nový výrobní závod. Postupně proinvestuje 87 milionů korun a zaměstná 350 lidí, včetně šedesáti středoškoláků a vysokoškoláků. Výrobu chce Jeyes zahájit začátkem prosince.

Dalších 50 pracovních míst vytvoří logistický partner společnosti Jeyes - firma Andreas Schmid, která pro ni postaví speciální skladové prostory. Celková zastavěná plocha obou budov bude 19 500 metrů čtverečních.

„Pozitivní efekt této investice bude o to větší, že Jeyes hodlá odebírat co nejvíce vstupních surovin a obalového materiálu od místních výrobců. Řada pracovních pozic tak vznikne u subdodavatelů,“ řekl generální ředitel CzechInvestu Tomáš Hruda.

„CzechInvest už před časem pomáhal firmě navázat spolupráci s výrobním družstvem Otava v Písku, které následně zaměstnalo 24 lidí ve výrobě dezinfekčních prostředků pro evropský trh. Víc než polovina z nich jsou zdravotně postižení.“

Firma už začala hledat české subdodavatele, od kterých bude odebírat obaly z plastu, sklo, lepenku a další obalový materiál nejen pro kadaňskou pobočku, ale i ostatní závody Jeyes v Evropě.