Vicepremiér Jahn sestavuje svůj tým

Místopředseda pro ekonomiku Martin Jahn už začal sestavovat tým nejbližších spolupracovníků. Jeho náměstkem se stal Radek Špicar, radit mu bude David Hofman a podnikatelské prostředí v Česku bude mít na starosti Petr Hájek.

Špicar  a Hofman doletěli z USA
Radek Špicar (27) přišel na Úřad vlády z Washihgtonu, kde dokončoval doktorát na Georgetown University. Vystudoval Fakultu sociálních věd Univerzity Karlovy, Filozofickou fakultu na stejné univezitě a Trinity College na University of Cambridge.

"Přestože jsme se s Martinem Jahnem osobně neznali, zaujala mě možnost úzce spolupracovat s člověkem, který dokázal, že i státní agenturu lze řídit stejně efektivně jako soukromý podnik," řekl Špicar.

Ze Spojených států přišel i Davidl Hofman (24), kde pracoval jako analytik společnosti Battelle. Na Georgetown University ve Washingtonu studoval vztahy mezi podniky a vládou.

PŘESTUPY MANAŽERŮ

V RUBRICE KDO A KAM

Hájek přišel z CzechInvestu
Petr Hájek (28) je Jahnův kolega z CzechInvestu, kde měl na starosti podnikatelské prostředí. V týmu vicepremiéra pro ekonomiku od pátku vede oddělení podnikatelského prostředí a legislativy. V nové funkci má za úkol odpracovat zákon o úpadku, zrychlení zápisů do obchodního rejstříku a oblast daňové podpory výzkumu a vývoje.

"Je velmi těžké získat do podmínek státní správy lidi s kvalitním vzděláním a dobrou jazykovou výbavou. Tyto případy ale ukazují, že to možné je," dodal Jahn.

Vedoucím oddělení podnikatelského prostředí a legislativy se stal dosavadní ředitel stejnojmenného odboru agentury CzechInvest Petr Hájek (28).

David Hofman bude mít na starosti vypracování hospodářská strategie Česka.

Nový Jahnův náměstek Radek Špicar se bude zabývat ekonomickými analýzami, podnikatelským prostředí a legislativou.