Telefónica ruší část exekučního zákona.

Telefónica ruší část exekučního zákona. | foto: Profimedia.cz

Telefónica chce ukončit exekuci, zaplatí T-Mobilu dvě miliardy

  • 7
Telekomunikační firma Telefónica O2 zaplatí konkurenčnímu T-Mobilu sporné dvě miliardy korun za údajně neuhrazené propojovací poplatky z minulých let. Důvodem je především to, že hodnota blokovaného majetku během exekuce je zcela nepřiměřená sporné částce.

Exekuce jí také brání v prodeji nepotřebných nemovitostí, který chce v nejbližší době uskutečnit. Mluvčí T-Mobile Martina Kemrová rozhodnutí O2 uvítala s tím, že jej operátor považuje za racionální, nicméně připomněla, že soudní spor dále pokračuje.

T-Mobile podle zástupců Telefóniky zneužil nedostatky v zákoně a navzdory skutečnosti, že o podstatě soudního sporu nebylo dosud rozhodnuto, předčasně zahájil proti O2 exekuci.

Telefónica tak více než rok nemohla nakládat s majetkem nad rámec běžné obchodní činnosti. Exekuce tak loni zablokovala i chystaný prodej 300 nemovitostí v hodnotě kolem šesti miliard Kč.

"Vlastní spor není uzavřen a bude dále pokračovat. Společnost chce být flexibilní v provádění celé řady obchodních transakcí. Proto jsme se rozhodli uhradit spornou částku, a ukončit tak předčasnou exekuci, kterou T-Mobile vedl ve snaze poškodit naši společnost," uvedl člen představenstva firmy Jakub Chytil s tím, že pevně věří, že se firmě podstatná část uhrazené částky vrátí zpět.