ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Ekonomický nesmysl nebo hozená rukavice? Ryanair naverbuje 2000 nových pilotů

  • 8
Letecký dopravce Ryanair spouští velký nábor pilotů, a to navzdory pandemii nemoci covid-19, která letecké odvětví velmi zasáhla. Do svých řad chce irská nízkonákladová aerolinka přijmout až dva tisíce nových pilotů a půjde tak v posledních měsících o jeden z největších náborů mezi všemi evropskými leteckými společnostmi.

Ryanair doufá, že po několika dlouhých měsících se poptávka po létání již brzy opět zvýší. Díky vyššímu počtu pilotů tak chce být tato společnost na vzrůstající poptávku po cestování připravena a objednala proto i dalších 210 Boeingů 737 Max. Informoval o tom deník The Guardian.

Ryanair vyhrál třetí spor o státní pomoc. Ostrouhá i německý Condor

Až dva tisíce pilotů chce Ryanair přijmout v následujících třech letech právě pro jejich nové Boeingy 737 Max, pro které je podle irského dopravce příznačná menší spotřeba paliva, hluk i nižší emise oxidu uhličitého. 

Náborem chce firma upevnit svou dominantní pozici v oblasti letecké přepravy. Zaměří se pravděpodobně na piloty, které během koronavirové pandemie jiné letecké společnosti propustily. S jejich výcvikem začne ještě letos, aby byli již příští léto plně připraveni naskočit do leteckého provozu.

Hledáte práci v dopravě a logistice? Najděte ji na internetovém portálu jobDNES.cz.

Během pandemie nemoci covid-19 totiž irská letecká společnost nepropouštěla. Odlišila se tak od jiných firem, jako je německá Lufthansa či portugalská TAP SA. Se svými zaměstnanci se Ryanair domluvil na snížení jejich mezd a vyhnul se tak zrušení až tří tisíc pracovních míst.

Lidé bez testu z Prahy neodletěli. Očkování jim pro let do Švédska nestačilo

„Během pandemie jsme nepřistoupili ke zrušení několika tisíc pracovních míst. Nyní se již díváme dopředu a chceme, aby Ryanair rostl. Do roku 2024 zvýšíme počet přepravených cestujících na více než 200 milionů za rok,“ uvedl pro deník The Guardian ředitel irského dopravce Darrell Hughes.