- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Zaujalo mne že na rozdíl od Madety nemají problém s dostatkem mléka. Jak to asi dělají? Že by platili zemedelcům dost?
V Jižních Čechách sváží mléko mlékárna z Regenu, Goldsteig. Za kvalitní mléko od krav, živených výhradně senem, platí slušně. Mléko od přivázaných krav krmených směsnými granulemi nebo siláží mléko nevykupují.
Alespoň je to informace od rolníka, u kterého jsem tu cisternu viděl a dovolil jsem se poptat na bližší vysvětlení.
Logické je, že na výrobu sýra nesmí být mléko ani nakyslé, ani nesmí obsahovat antibiotika, ta jsou v továrně vyrábění směsi zpravidla přidávána.
Mohli by si ale odpustit glukozo-fruktozovy sirup v jogurtech, když už za ne chtějí víc peněz...
Prosím, může mi někdo přeložit tuto větu?:
Litovelská sýrárna Brazzale (dříve Orrero) exportuje 95 procent sýrů z Moravy do světa z Itálie, kde zrají.
Taky jsem se na tom zasekal, ale je to tak, že to vyrobí v Litovli, naloží na kamion, dovezou do Itálie, kde proběhne poslední proces výroby - zrání a z Itálie to pak exportují do celého světa.
No nevim, jak je americky trh nejprotekcnejsi, kdyz se do statu dovazi pomalu vsechno. Protekcionismem je snad znama Evropa.
Sem nedávno uvažoval, že ho koupím a na obalu bylo cosi o původu v Itálii, takže jsme ho zase odložil (hledal jsem v makru jestli existuje český zrající sýr).
Tohle trochu osvětluje konflikt mezi názvem Moravia a italským výrobcem.
Tady se také vyrábí německá auta a vozí se do Německa.
A nikdo šéfa Škodovky nepovažuje za blázna
Co to je s těmi eukalypty? Vysazování nepůvodních druhů v zemi, kam nepatří je jako činnost co pomáhá smazat uhlíkovou stopu? A je jako ekologicky v pořádku? Tak to se nedivím, že je to ŽP v takovém stavu. Nic proti snaze něco udělat, ale někdy je neodborná snaha horší, než nedělat nic. A propos nebylo by lepší, než tahat kamiony sýry z jednoho konce na druhý dělat vše v jednom místě? Určitě lepší, než eukalypty. On by se ten proškolený Ital v rámci ekologie určitě rád přestěhoval.
70 % zboží dováží z Itálie? Tak to neni málo.
Jako marketing mají dobrý, proč ne. V regálech samoobsluh je levnější než italský sýr.
Přesto mám ale pocit, že podle kvality by měl stát polovinu.
No vidíte, a já si radši vyberu Gran Moravia než Parmigiano Reggiano nebo Grana Padano. Chutná mi víc. A levnější není.