Diskuze

Byl jsem za blázna, že chci sýry vozit z Moravy do Itálie, říká šéf továrny

Co kdyby Italové vyráběli tradiční český ležák a exportovali ho na český trh? Podobně bláznivě zněl před dvaceti lety záměr italské rodiny Brazzale vyrábět ve velkém „moravský parmazán“. Ale začal se tím psát velký úspěch sýru Gran Moravia, kterého se na Moravě vyrobí přes deset tisíc tun ročně.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zaujalo mne že na rozdíl od Madety nemají problém s dostatkem mléka. Jak to asi dělají? Že by platili zemedelcům dost?

1 0
možnosti
Foto

V Jižních Čechách sváží mléko mlékárna z Regenu, Goldsteig. Za kvalitní mléko od krav, živených výhradně senem, platí slušně. Mléko od přivázaných krav krmených směsnými granulemi nebo siláží mléko nevykupují.

Alespoň je to informace od rolníka, u kterého jsem tu cisternu viděl a dovolil jsem se poptat na bližší vysvětlení.

Logické je, že na výrobu sýra nesmí být mléko ani nakyslé, ani nesmí obsahovat antibiotika, ta jsou v továrně vyrábění směsi zpravidla přidávána.

0 0
možnosti

Mohli by si ale odpustit glukozo-fruktozovy sirup v jogurtech, když už za ne chtějí víc peněz...

0 0
možnosti

Prosím, může mi někdo přeložit tuto větu?:

Litovelská sýrárna Brazzale (dříve Orrero) exportuje 95 procent sýrů z Moravy do světa z Itálie, kde zrají.

1 0
možnosti

Taky jsem se na tom zasekal, ale je to tak, že to vyrobí v Litovli, naloží na kamion, dovezou do Itálie, kde proběhne poslední proces výroby - zrání a z Itálie to pak exportují do celého světa. ;-D

4 0
možnosti

No nevim, jak je americky trh nejprotekcnejsi, kdyz se do statu dovazi pomalu vsechno. Protekcionismem je snad znama Evropa.

0 0
možnosti

T32o10m59á82š 61Z93e64m46a61n

18. 11. 2019 21:50

Sem nedávno uvažoval, že ho koupím a na obalu bylo cosi o původu v Itálii, takže jsme ho zase odložil (hledal jsem v makru jestli existuje český zrající sýr).

Tohle trochu osvětluje konflikt mezi názvem Moravia a italským výrobcem.

3 0
možnosti

Tady se také vyrábí německá auta a vozí se do Německa.

A nikdo šéfa Škodovky nepovažuje za blázna :-P

6 0
možnosti

M23i76r52e15k 27G93a41j29e12r

18. 11. 2019 22:32

Ale take to trvalo dlouho.

0 0
možnosti
Foto

Co to je s těmi eukalypty? Vysazování nepůvodních druhů v zemi, kam nepatří je jako činnost co pomáhá smazat uhlíkovou stopu? A je jako ekologicky v pořádku? Tak to se nedivím, že je to ŽP v takovém stavu. Nic proti snaze něco udělat, ale někdy je neodborná snaha horší, než nedělat nic. A propos nebylo by lepší, než tahat kamiony sýry z jednoho konce na druhý dělat vše v jednom místě? Určitě lepší, než eukalypty. On by se ten proškolený Ital v rámci ekologie určitě rád přestěhoval.

0 4
možnosti

70 % zboží dováží z Itálie? Tak to neni málo.

1 0
možnosti

Jako marketing mají dobrý, proč ne. V regálech samoobsluh je levnější než italský sýr.

Přesto mám ale pocit, že podle kvality by měl stát polovinu.

0 4
možnosti

No vidíte, a já si radši vyberu Gran Moravia než Parmigiano Reggiano nebo Grana Padano. Chutná mi víc. A levnější není.

4 0
možnosti