Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: koláž iDNES.cz

V Rohlíku opět zasahovala policie, odvedla si sedm lidí

  • 16
Cizinecká policie ve středu provedla další razii ve skladu českého e-shopu Rohlík.cz. Podle informací iDNES.cz se jednalo o rutinní prohlídku. K dalšímu prošetření si policie odvedla 7 lidí, z nichž jednoho, muže české národnosti, nakonec policie zadržela. U zbylých firma očekává, že se brzy vrátí do práce.

„Policie zkontrolovala 300 lidí, z toho jen šest u sebe nemělo doklady,“ řekl iDNES.cz zakladatel firmy Tomáš Čupr. „Jeden z nich už doklady předložil a je zpátky v pracovním provozu. Předpokládám že se nám i ostatní brzy vrátí zpátky,“ dodal.

Jednoho Čecha si policie podle serveru Aktuálně.cz odvedla policie v poutech. Byl totiž trestně stíhaný.

„Na rozdíl od loňského roku, kdy policie vyhnala všechny před sklad, si brali zaměstnance po částech,“ svěřil se Čupr. „Díky tomu jsme nemuseli přerušit provoz a zklamat tak zákazníky.“

Loni v březnu policie ve stejném skladu zadržela 85 lidí, z nichž 74 do týdne vyhostila ze země (o zásahu jsme psali zde). Kromě stížností, které na adresu policie společnost podala, se však především odhalil plný rozměr problémů s agenturami, které nelegálně pracujícím cizincům zajišťují víza (čtěte: PŘEHLEDNĚ: Kauza Rohlík.cz plně odhalila problém s „pseudoagenturami“)

Letošní kontrolu považuje Čupr za důkaz, že se firma z minulého roku poučila. „Po loňské lekci jsme pracovali na tom, abychom byli čistší než papež,“ prohlásil. „Jsem z toho výsledku nadšený,“ dodal.