Záběr se seriálu Papírový dům

Záběr se seriálu Papírový dům | foto: Profimedia.cz

Netflixu se daří. Ve třetím čtvrtletí zvýšil zisk i počet předplatitelů

  • 5
Americká internetová televize Netflix ve třetím čtvrtletí díky úspěšným seriálům zlepšila své hospodaření. Nad vlastní očekávání zvýšila počet předplatitelů, čistý zisk pak meziročně vzrostl o 80 procent na 1,45 miliardy dolarů (téměř 32 miliard Kč). Firma to uvedla v úterý v tiskové zprávě.

Od července do září přibylo Netflixu 4,4 milionu abonentů. Celkem jich tak společnost má téměř 214 milionů. Netflix očekával, že se počet nových zákazníků zvýší jen o 3,5 milionu. Konečný údaj překonal také očekávání některých analytiků.

Světový fenomén. Hra na oliheň vydělala Netflixu už skoro miliardu dolarů

Tržby meziročně stouply o 16 procent na 7,5 miliardy dolarů. Přispěly k tomu i nové seriálové hity jako Sexuální výchova, Papírový dům a Hra na oliheň. Jihokorejské drama Hra na oliheň se podle sdělení Netflixu z minulého týdne stalo jeho nejúspěšnějším původním seriálem a překonalo tak britský romantický seriál Bridgertonovi.

Pandemie ochromila produkci, ale vedla ke strmému růstu počtu uživatelů. Ten se ale v prvních dvou letošních kvartálech právě kvůli nedostatku nových filmů a seriálů zastavil. V prvním pololetí Netflix získal 5,5 milionu nových předplatitelů, což byl nejslabší výsledek od roku 2013.

Ke konci roku firma slibuje dosud největší nabídku filmů a seriálů. Streamovací gigant očekává, že v posledním čtvrtletí získá zhruba 8,5 milionu nových předplatitelů.

,