Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Depositphotos

Už žádné inzeráty. Aplikace Letgo v Česku koncem března končí

  • 111
Pokud jste v posledních dnech chtěli cokoliv prodat přes aplikaci Letgo, měli jste smůlu. Bezplatná platforma pro online inzerci, kterou v Česku měsíčně aktivně využívalo přes milion uživatelů, již neumožňuje přidávat další inzeráty. A na konci března už nebude Letgo fungovat vůbec.

„Je nám líto, ale Letgo nepřijímá nové inzeráty a po uplynutí tohto měsíce nebude Letgo v České republice k dispozici,“ informuje uživatele web při pokusu nahrát nový inzerát. 

Žádné oficiální stanovisko americká společnost nevydala. Mluvčí společnosti Jonathan Lowe, kterého web Czechcrunch oslovil, však informace potvrdil. „Nad rámec toho nebudeme situaci komentovat,“ dodal jen. 

Podle neoficiálních informací končí aplikace i na Slovensku a v dalších středoevropských trzích. Web Czechcrunch uvádí, že důvodem jsou investoři, kteří se chtějí soustředit zejména na rozvojové země. 

Původně americkou prodejní službu založil v roce 2015 Alec Oxenford. Minulý rok  společnost Letgo představila v tuzemsku masivní marketingovou kampaň, které se účastnil například i Leoš Mareš. Hodnota Letgo byla loni odhadována přibližně na 1,5 miliardy dolarů (přibližně 33,8 miliardy korun).