Řetězec se sportovním oblečením měl v Česku přes 20 prodejen. Ilustrační foto.

Řetězec se sportovním oblečením měl v Česku přes 20 prodejen. Ilustrační foto. | foto: Koláž - iDNES.cz

Irský řetězec Lifestyle Sport odchází, v Česku se mu nedařilo

  • 11
Krize začíná pročišťovat trh a kosit slabší hráče. Největší irský prodejce sportovního oblečení Lifestyle Sports oznámil, že zavře všechny své obchody a odejde z českého trhu. Firma zde loni prodělala půl miliardy korun.

"Společnost Lifestyle Sports ukončila prodejní činnost na území ČR. V současné době jsou veškeré prodejny společnosti uzavřeny," uvedla firma v prohlášení na svých internetových stránkách..

Irský řetězec se v Česku moc dlouho neohřál. Na trh přišel teprve v říjnu 2007, kdy koupil 22 prodejen se značkovým zbožím City Sport. Firma chtěla v následujících letech zvýšit počet tuzemských prodejen na sedmdesát, kvůli ztrátám se ale nakonec rozhodla opustit český trh.

Během léta z Česka odejde také britský rychloservis Halfords. Firma nabízející servis aut, autodoplňky a kola se stahuje po třech letech. (o plánovaném odchodu čtěte zde)

Česko bylo první evropskou zemí, kam se firma před třemi lety vydala. Tuzemský trh měl být zároveň odrazovým můstkem při expanzi do okolních zemí. Po ztrátě, která za poslední rok dosáhla 79 milionů korun, se však společnost rozhodla zavřít všech šest prodejen v Česku a jednu v Polsku.