Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: youtube

Nakupování nás baví, vyhrává hymna v prodejnách Kauflandu

  • 127
Země plná úsměvů, krásných lidí a nákupů, kdy se na vás nejspíš smějí i jablka. Kaufland vykročil podobně jako jeho německá matka a vyhrává ve svých prodejnách hymnu. Šestiminutovou ódu na život v zemi, kde je každý šťastný, pouští denně.

"Je to taková mentální kotva pro zaměstnance," říká mluvčí Michael Šperl. Podle něj je to unikát, který nikdo jiný zatím nemá. "Pouštíme to v prodejnách v pauzách, když zákazníky zrovna neinformujeme o nabídkách nebo nabízených službách. Ten song je taková kauflandí hymna," dodal.

Hymna Kauflandu

"Představ si, znám zemi, kde ti lidé rozumí. Jsou vstřícní a znalí, tam nakupování nás baví. Kde přání se plní, najdeš zde bezpečí, když cítíš se tu skvěle, poznáš zde přátele. Země, tvůj svět, kde je každý důležitý, úsměvem tě získají a všichni jsou milí," začíná téměř šestiminutová píseň, která začne v půlce diskotékově dunět.

Až v refrénu na konci zaznívá jméno firmy: "Kaufland, to je tvůj svět... země tvá je Kaufland. Kaufland, země pro tebe."

Inspirace přišla z Německa. Stejná píseň, pouze s přeloženým textem, vyhrává ale i v dalších zahraničních prodejnách tohoto řetězce, například v Polsku nebo v Chorvatsku. Firemní popěvek letos představila například i O2, která předělala píseň od Beatles. (více čtěte zde)

Své firemní hity měly v minulosti také některé další tuzemské firmy, například ČEZ nebo ČSA. Nechyběl v nich humor a nadsázka. Hymna Kauflandu je ale plná patosu o životě ve vysněné zemi. Podle mluvčího Šperla píseň nazpívala mladá a nadějná česká zpěvačka, její jméno ale neprozradil.

"Nejsem toho velký příznivce. Nevěřím tomu, že to lidi motivuje. V dnešní vyspělé demokratické společnosti je to i trochu za hranicí vkusu," vyjádřil se k agitační písni personalista agentury Axial Marek Strieborný.