Energetický gigant vysál Cestrovi energii

  • 1
Právník Ivan Cestr oznámil, že kvůli svým zdravotním problémům odchází z představenstva největší elektrárenské společnosti ČEZ. Ale jak sám říká, "není to nic smrtelného, já už jsem to plánoval dlouhou dobu, jsem prostě burnt out (vyřízený)".

Dodal, že částečně za jeho únavu mohou také neustálé telefonáty od lobbistů, z průmyslu a také od novinářů. "Když jsem byl v té pozici, tak mě pořád otravovali," říká Cestr.

Přes svou únavu už se začíná rozhlížet po nové práci, a má už dokonce nějaké nabídky. I když se na trhu spekuluje, že by možná měl jít pracovat do plynárenského kolosu Transgas, který loni koupil německý RWE, on sám své nabídky popisuje jako daleko méně exponované než ČEZ.

Cestr pracoval asi 12 let jako právník pro mezinárodní právní kancelář White & Case, Feddersen. Měl však také osobní obchodní aktivity. Vlastnil například 28procentní podíl ve společnosti Škodaexport, která je generálním dodavatelem čínské elektrárny Šen-tchou, ale v rámci státem podporované finanční stabilizace firmy o svůj podíl zřejmě přijde.

Pravidelně aktualizovaný
přehled nejzajímavějších přestupů
v českém byznysu najdete ZDE

Po odchodu z ČEZ by se chtěl osmačtyřicetiletý Cestr, který je ženatý a má dceru, vrátit ke svým koníčkům - sportům všeho druhu včetně lyžování, snowboardingu, cyklistiky, potápění a jízdy na koni.


Témata: ČEZ, Průmysl, RWE, Transgas, trh