Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Do Česka přišla firma Nu Skin, konkurent Avonu a Amway

  • 3
Na český trh vstoupila Nu Skin Enterprises, jedna z největších společností, které nabízejí kosmetiku a doplňky stravy formou osobního prodeje.

Podobných firem s různým sortimentem už v Česku působí celá řada, nejznámější jsou Avon, Zepter, Amway či Lux. Nu Skin se s obratem přes miliardu dolarů řadí do první desítky firem přímého prodeje ve světě.

Společnost je od loňského roku přítomna na sousedním slovenském trhu a neoficiálně už její distributoři nabízejí zboží i u nás. V sobotu americká firma se sídlem v Utahu vstoupila na český trh oficiálně, do Česka se přijel podívat výkonný šéf firmy Ritch Wood.

Společnost Nu Skin vznikla v roce 1984 a více než deset let se její akcie obchodují na newyorské burze. Loni utržila 1,2 miliardy dolarů a vydělala 44 milionů. Působí v téměř pěti desítkách zemí, v posledním roce vstoupila do Jižní Afriky, Venezuely, na Slovensko a nyní do Česka.

Formou osobního prodeje se v České republice loni prodalo zboží za 326 milionů dolarů, jako distributor si přivydělává zhruba 218 tisíc lidí. Osobní prodej už dnes nemá podobu podomního obchodníka s vysavači. Výrobky distributor předvádí okruhu svých známých, které zpravidla pozve na návštěvu domů.

,