Majitel Czechoslovak Group Michal Strnad.

Majitel Czechoslovak Group Michal Strnad. | foto: CSG

Strnadovo průmyslové impérium zvýšilo tržby a zisk o více než 50 procent

  • 6
Provozní zisk holdingu Czechoslovak Group loni meziročně vzrostl o 52 procent na 2,78 miliardy korun. Tržby se zvýšily o 56,4 procenta na 24,1 miliardy korun, uvedla v pátek firma, kterou vlastní a řídí podnikatel Michal Strnad.

„Loni bylo prioritou rozvíjet podniky, které již ve skupině jsou. Došlo k několika akvizicím malých a středních podniků,“ uvedl Strnad. Novými akvizicemi byly v Česku radarový výrobce Eldis Pardubice a vývojář systémů řízení letového provozu CS Soft. V Srbsku slovenská část holdingu MSM investovala do podniku IMK 14. Oktobar, který se zaměřuje na strojírenskou výrobu pro civilní a obranný průmysl. 

Czechoslovak Group (CSG) působí v automobilovém, radarovém, metalurgickém, obranném a železničním průmyslu.

Většinu tržeb tvořil export

Zhruba polovinu tržeb loni tvořil obranný průmysl, ve kterém se holding zaměřuje především na vývoj a výrobu pozemní techniky ve společnostech Excalibur Army a Tatra Defense Vehicle.

Většinu tržeb tvořil export. Loni ovšem získal holding také větší domácí zakázku na 20 velitelsko-štábních a spojovacích obrněných transportérů Pandur za dvě miliardy korun pro Armádu České republiky.

Czechoslovak Group je holding zastřešující průmyslové podniky zejména v Česku a na Slovensku. Jeho portfolio zahrnuje výrobu a prodej vojenských a speciálních vozidel, terénních nákladních automobilů, zbraní a zbraňových systémů, munice, strojírenských produktů pro automobilový, železniční a letecký průmysl či brzdových systémů pro kolejová vozidla, stejně jako silniční dopravní a logistické služby. Podniky holdingu loni zaměstnávaly přes 8 000 lidí.