Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: iDNES.cz

ČSOB loni klesl zisk o 17 procent. Kvůli Řecku

  • 11
Banka ČSOB loni vydělala 11,17 miliardy korun čistého. To je v meziročním srovnání pokles o 17 procent. Výdělek se ztenčil kvůli znehodnocení řeckých dluhopisů.

Banka musela loni odepsat řecké dluhopisy celkem za 2,5 miliardy korun. Z dalších států postižených dluhovou krizí drží ČSOB italské dluhopisy za 0,94 miliardy a španělské za 0,61 miliardy korun. Irské ani portugalské dluhopisy banka nevlastní.

Bance loni stoupl objem vkladů. Celková aktiva ČSOB loni stoupla o šest procent na 936,6 miliardy korun. Celkové vklady stouply meziročně o tři procenta na 611,6 miliardy korun.

Celková aktiva ČSOB loni stoupla o šest procent na 936,6 miliardy korun. Objem vkladů vzrostl o tři procenta na 611,6 miliardy. Objem úvěrů stoupl ke konci roku 2011 o desetinu na 441,1 miliardy korun. Hypotéky, korporátní úvěry i úvěry malým a středním podnikům rostly. Naopak objem spotřebitelských úvěrů klesl.

Ostatní velké banky zatím výsledky za loňský rok nezveřejnily, ale z výsledků za loňská tři čtvrtletí vyplývá, že znehodnocením řeckých dluhopisů byly ovlivněny výsledky Komerční banky nebo UniCredit Bank.

,