Obchod C&A v Praze

Obchod C&A v Praze | foto: Profimedia.cz

Řetězec C&A Moda spustil eshop, zboží posílá z Německa

  • 14
C&A spustilo v Česku a dalších deseti evropských zemích internetový obchod. Doručovací lhůta prodejce oděvů C&A je od čtyř do deseti dnů a ceny jsou uvedeny v eurech. Zboží je doručováno z Německa, poštovné činí pět eur (126 korun).

Společnost to uvedla v pátek. „Bez ohledu na to, ze které země zákazník pochází, nabídka i ceny jsou zcela totožné,“ uvedl ředitel společnosti pro online podnikání Andreas Hammer. Minimální hodnota objednávky je 19 eur (483 korun).

Podle mluvčí řetězce Veroniky Kovaříkové zatím nebude možné vrátit zboží na prodejně. „Zpočátku tuto službu nebudeme nabízet. Budeme však sledovat poptávku zákazníků a v budoucnu případně službu rozšíříme,“ dodala.

Mezi největší prodejce módy po internetu v České republice patří H&M, Lidl, Zoot.cz či Tchibo. Další velcí prodejci oděvů jsou Tesco Stores, KiK, New Yorker či Takko. Čtvrtina největších obchodních řetězců (26 procent) v Česku stále nemá internetový obchod, uvedla v únorovém průzkumu společnost Acomware. Poslední z řetězců, který spustil v tuzemsku internetový obchod, byla DM drogerie.

C&A díky nové platformě více než zdvojnásobí dosah online aktivit z devíti na 20 zemí. Mezi nové online trhy patří Česká republika, Slovensko, Chorvatsko, Portugalsko, Rumunsko, Slovinsko a Maďarsko, kde již C&A své prodejny má. Online shop funguje rovněž v Dánsku, Finsku, Řecku a Švédsku, kde společnost své zastoupení nemá. Značka provozuje internetový obchod i v dalších devíti zemích v národním jazyce, například v Německu.

Společnost má více než 1500 obchodů v 18 evropských zemích a více než 35 000 zaměstnanců. Oděvní řetězec C&A Moda se v Česku ve finančním roce 2016/2017 propadl do ztráty 23 milionů korun. Tržby klesly na 2,6 miliardy korun. Firma v České republice provozuje 43 obchodů.

V Česku je v přepočtu na obyvatele nejvíce e-shopů v Evropě a podle odborníků jich bude přibývat. Loni jich bylo 40 100. Tržby e-shopů loni stouply o 18 procent na 115 miliard korun.