Dvojčata Tyler a Cameron Winklevossovi na večírku v New Yorku. (2. května 2017)

Dvojčata Tyler a Cameron Winklevossovi na večírku v New Yorku. (2. května 2017) | foto: Profimedia.cz

Sedm šťastných aneb investoři, kterým bitcoin doslova obohatil život

  • 1
Během šílenství kolem bitcoinu, jehož cena v roce 2017 výrazně stoupala, si někteří investoři přišli na miliony dolarů. Od začátku nového roku má ale hodnota kryptoměny spíše sestupnou tendenci, momentálně se drží zhruba na osmi a půl tisících. V prosinci se přitom blížila dvaceti. Několika investorům se díky kryptohorečce podařilo rychle zbohatnout.

Tim Draper 

Tim Draper do bitcoinu investoval 250 tisíc dolarů v okamžiku, kdy hodnota této kryptoměny byla šest dolarů. Po bankrotu společnost Mt. Gox přišel o veškeré investice. Ztráta ho ale neodradila a ještě téhož roku zaplatil více než 20 milionů dolarů za nákup 32 tisíc bitcoinů vydražených službou US Marshalls Service. V prosinci minulého roku se investovaná částka vyšplhala na 171 milionů dolarů.  

Michael Novogratz

Miliardář a bývalý výkonný ředitel společnosti Fortress Investment Group Mike Novogratz údajně získal 250 milionů dolarů za kryptoobchodní investiční akci nazvanou Galaxy Digital. V září 2017 uvedl, že se chystá založit hedgeový fond, nyní jej pozastavuje, protože si cenou bitcoinu není tak jistý. Od prosince, kdy cena kryptoměny šplhala k 20 tisícům dolarů totiž mnohonásobně klesla a momentálně se drží zhruba na osmi a půl tisících dolarech.

Barry Silbert
Zakladatel společnosti Digital Currency Group nakoupil 48 tisíc bitcoinů dražených v aukci US Marshals Service v roce 2014. Když bitcoin vzrostl na 350 dolarů, zmnohonásobila se i Silbertova investice, a to ze 17 milionů dolarů na 269 milionů dolarů.

Erik Finman

Devatenáctiletý milionář Erik Finman poprvé investoval do bitcoinu ve svých 12 letech. K nákupu prvního bitcoinu tehdy použil dárek ve výši jednoho tisíce dolarů, který dostalů od své babičky. O šest let později se stal milionářem. Dnes vlastní 401 bitcoinů, což odpovídá 3,4 milionům dolarů za minci v hodnotě 8, 5 tisíce dolarů.