Apetit působí na českém trhu od roku 1993, kromě baget vyrábí i hotová jídla. Ilustrační foto.

Apetit působí na českém trhu od roku 1993, kromě baget vyrábí i hotová jídla. Ilustrační foto. | foto: Profimedia.cz

Bagety Apetit jsou na prodej, nejblíže koupi je Hamé

  • 8
Na českém bagetářském trhu, který je svým rozdělením mezi několik obrů ve středoevropském měřítku výjimečný, se chystá další akvizice. Podle informací MF DNES je na prodej společnost Apetit food – momentálně číslo tři na trhu. Největší zájem má o firmu kunovické Hamé.

Českému trhu s bagetami vládne firma Crocodille. Tu chce Hamé již několik let o prvenství připravit. A právě Hamé, za nímž dříve stál Leoš Novotný, se o Apetit velice vážně zajímá.

"Apetit jedná o prodeji, Hamé je v jednáních nejdál, ale smlouva ještě nebyla definitivně podepsána," sdělil MF DNES člen představenstva Apetitu a jeho bývalý majitel Stanislav Holinka.

Apetit má Hamé co nabídnout

Dnes patří Apetit food dvěma investorům, kteří jsou skryti za akciemi na majitele. Společnost působí na trhu již od roku 1993 a kromě baget se specializuje na výrobu hotových jídel.

Před pěti lety ještě pod vedením Holinky významně investovala do výstavby moderního provozu v Hněvotíně na Olomoucku.

Apetit kromě Česka, kde má dvě distribuční centra (vedle moravské základny také Prahu), expandoval na Slovensko. Tam funguje jeho dceřiná firma Apetit food SK.

Podle poslední uveřejněné výroční zprávy, která je za rok 2007, Apetit food utržil 256 milionů a vydělal 1,6 milionu korun čistého.

Hamé, které je tradičním výrobcem paštik a hotových jídel, se začalo o bagetový byznys více zajímat před třemi lety. V roce 2008 pak koupilo konkurenční bagetářskou firmu Bapa, jejíž značku zachovalo.

Kdo dnes za Hamé stojí, není úplně jasné. Novotný prodal svůj podíl islandským investorům, podle obchodního rejstříku je teď celý podíl, jejž oficiálně vlastní lucemburská firma Decapterus, zastaven ve prospěch ČSOB.