Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Areál firmy Spofa se prodal v dražbě za 91 milionů korun

  • 2
Areál farmaceutické firmy Spofa v pražských Vysočanech má nového vlastníka. V dražbě dnes majetek získal jeden ze dvou přihlášených za cenu 91 milionů korun. Odhadovaná hodnota budovy byla skoro třikrát větší.

Výtěžek z dražby je jedenáct milionů, aukce začínala na 80 milionech. Minimálně se mohlo přihazovat po půl milionu.

"Na jedné straně jsme rádi, že se to prodalo, na druhé straně jsme čekali víc. Na prohlídce bylo asi deset lidí, ale do dražby se nakonec přihlásili jen dva," řekl iDNES.cz Josef Machů ze společnosti Prokonzulta, která dražbu pořádala.

Hodnotu budovy odborníci na nemovitosti vyčíslili na 240 milionů korun. Za nízký výnos může i to, že jsou prázdniny, myslí si Machů. Zájemci o konání aukce věděli pět týdnů dopředu. Vydražený areál Spofy má rozlohu 1,2 hektaru. Kromě administrativní budovy byly předmětem dražby také garáže, laboratoře, výrobní budovy a sklad.

Spofa, která vyráběla inzulin, nedávno z finančních důvodů ukončila výrobu. "Znamená to konec Spofy jako takové. Rozhodli jsme se ukončit výrobu a cestou dražby alespoň zpeněžit nemovitosti. Dražba nám přijde jako transparentní způsob," řekl dříve Vlastimil Valenta mladší z vedení společnosti. - čtěte Spofa končí, majetek prodá v dražbě