Akcie Facebooku od svého uvedení na burzu výrazně oslabily. Ilustrační snímek

Akcie Facebooku od svého uvedení na burzu výrazně oslabily. Ilustrační snímek | foto: AP

Akcií Facebooku se zbavili další lidé sedící v čele firmy

  • 1
Akcií sociální sítě Facebook se zbavují další lidé z firmy. Nově je prodali členové správní rady Marc Andreessen a Donald Graham. Dostali za ně zhruba 60 milionů dolarů, v přepočtu asi 1,2 miliardy Kč. Peníze použijí na úhradu daňových pohledávek souvisejících s jejich podíly ve Facebooku.

Andreessen prodal akcie za zhruba 54 milionů dolarů a Graham za téměř sedm milionů dolarů. Společnost Facebook v květnu vstoupila na akciový trh Nasdaq s emisní cenou 38 dolarů. Její akcie však od té doby výrazně oslabily a na konci úterního obchodování se prodávaly za 23,10 dolaru, napsala agentura Reuters.

Akcie firmy klesají proto, že investoři mají pochybnosti o dlouhodobých možnostech firmy udržet dobré hospodářské výsledky.

Cenné papíry Facebooku v poslední době prodávají také další vedoucí pracovníci podniku poté, co vypršely restrikce pro jejich prodej, která po uvedení akcií na trh (burzu) trvá obvykle šest měsíců, v případě Facebooku však trvala jen tři.

Provozní ředitelka Sheryl Sandbergová například v posledních několika týdnech prodala akcie za 15 milionů dolarů. Akcií firmy se však od jejího vstupu zbavilo už několik vysoce postavených zástupců společnosti. (více zde)

,