Letadlo společnosti Wizz Air | foto: Wizzair

Společnost WizzAir přestane od června létat z Prahy do Londýna

  • 11
Letecký dopravce WizzAir přestane od 1. června létat z Prahy na londýnské letiště Luton. Linka fungovala více než deset let. Z Prahy do Londýna nyní léta osm linek na všech šest tamních letišť.

Zrušení spojů maďarského dopravce potvrdilo i pražské letiště, informoval o tom portál zdopravy.cz.

WizzAir poslední let podle rezervačního systému naplánoval na 31. května. Jde o nejstarší linku, kterou Wizz Air v Praze provozuje. Na londýnské letiště Luton létá od roku 2009. Wizz Air z českého hlavního města létá ještě do Bari, Kutaisi, Kišiněva a od července začne létat do Bukurešti.

Společnost podle serveru zdopravy.cz přestala prodávat rezervace na lety od června už v minulých týdnech. „Wizz Air vždy sleduje vytíženost svých tras, aby mohl na svých nejpopulárnějších linkách nabídnout nejnižší možné ceny,“ řekla k tomu serveru minulý týden mluvčí Wizz Air Paulina Gosk. Zrušení ještě tehdy nepotvrdil.

Londýn patří dlouhodobě k nejvyhledávanějším destinacím cestujících z pražského letiště. Loni tam cestovalo 1,35 milionu pasažérů. Vedle WizzAiru tam celoročně létají EasyJet, British Airways a Ryanair.

,