ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Depositphotos

Let na Krétu se musel kvůli prasklému okénku otočit zpět do Česka

  • 46
Ranní let společnosti Smartwings z Brna do Heraklionu na Krétě se musel otočit a přistát v Praze. Podle dopravce za zpoždění může prasklina v levém bočním okně.

„Cestujícím bylo ihned po příletu do Prahy poskytnuto náhradní letadlo,“ uvedla mluvčí letecké společnosti Vladimíra Dufková. Podle aplikace Flightradar startoval let z Brna ve 4:47.

Místo v Heraklionu, kde měl přistávat krátce před půl devátou, dosedl letoun Boeing v Praze poté, co se otočil před necelou třetinou cesty severozápadně od srbského Bělehradu. 

Společnost Smartwings představuje na tuzemském trhu největšího charterového dopravce, kterého využívá většina turistů směřujících v letních měsících k moři.

Kvůli zákazu cestování a následném propadu poptávky po zahraničních letech se společnost ocitla v existenčním ohrožení a požádala český stát o garanci za stamilionový úvěr na překlenutí nejhoršího období. Nyní firma, která je z téměř poloviny vlastněná čínskou společnosti CITIC, čeká, jak se k záchraně postaví zmiňovaný čínský akcionář.