Když selže technika. Na londýnském letišti musí lety psát fixem na tabuli

  • 12
Na letišti Gatwick jižně od Londýna v pondělí přestaly kvůli poruše optického kabelu fungovat tabule s informacemi o letech. Technikům se stále nepodařilo problém opravit, a tak musí zaměstnanci letiště již několik hodin údaje vypisovat fixami na bílé školní tabule. Samotné lety zřejmě porucha neovlivnila.

„V důsledku poškození optického kabelu firmy Vodafone i nadále zobrazujeme letové informace ručně. Záložní plány byly nasazeny - bílé tabule a přátelský personál jsou k dispozici a desetitisíce pasažérů odletěly včas. Omlouváme se za jakékoli nepříjemnosti,“ uvedlo letiště kolem 14:00 SELČ na svém twitterovém účtu. 

Dříve letiště uvedlo, že očekává „brzké“ vyřešení problému.

Mluvčí letiště se prostřednictvím BBC také omluvil a řekl, že informační tabule přestaly pracovat v průběhu rána, blíže čas poruchy neupřesnil. 

Sociální sítě mezitím zaplavily fotografie a videa lidí namačkaných kolem provizorních tabulí obsluhovaných zaměstnanci s fixami a vysílačkami.

20.srpna 2018 v 10:31, příspěvek archivován: 20.srpna 2018 v 15:51

@Gatwick_Airport: the systems are down - get the whiteboard out! Generation Z: what are whiteboards? #gatwick #oldschool #backinschool #onlyoneintheback https://t.co/WOhYr0q9Jd

,