Diskuze

Covid v dopravě zasáhl hlavně letadla a výletní autobusy, stály nejčastěji

Koronavirová karanténa utnula řadu let trvající nárůst cestujících na železnicích i v letecké dopravě. Přestože pokles pocítily prakticky všechny prostředky, některé byly podle dat ministerstva dopravy zasaženy více než jiné.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DP

D70a10v66i14d 17P82e40t39r

9. 4. 2021 10:59

Pomoci, ale ne k obrovským ziskům, ale k bezpečnému přežití. Teď už třeba umožnit lety pro testované PCR testy (sice to o pár stovek zvedne cenu letenek, ale umožní to bezpečné cestování).

0 0
možnosti
TS

O par stovek? Kazda osoba vcetne deti musi podstoupit minimalne 3 testy v celkove cene minimalne 5000 Kc, zejmena ten certifikovany test v zahranici je velmi drahy.

Takze 2 dospely a 1 dite si priplati k cene letenek 15000 Kc za to, ze v dezinfikovanem a perfektne odvetravanem letadle v respiratorech ziskaji symbolickou "vetsi bezpecnost".

0 0
možnosti
MS

po roce epidemie přijít s překvapivým zjištěním, že když se omezují kontakty skrz mobilitu, že to bude mít vliv na dopravu, to je teda objevení ameriky

0 0
možnosti
TS

Dokud si kvuli kazde ceste bude muset kazda osoba platit 3 drahe testy a navic byt minimalne 5 dni v izolaci, tak se letecka doprava plne nevzpamatuje.

1 0
možnosti
Foto

Q co tedy nezasáhla epidemie? Výletní vlaky?

0 0
možnosti
MZ

Co za výletní vlak považujete ? Do Moldavy se už spojení obnovilo - kvůli výluce spojení NAD, výletní vlaky pořádané různými "šotoušskými spolky (díky za ně)" jezdí obvykle až od května nebo června, loňská sezóna je moc nepoznamenala - já jsem s nimi taky jezdil.

0 0
možnosti
DN

Výletní autobusy JEN o 40 % klientů????? A kam se prosím jezdí?

1 0
možnosti
MZ

Ale jo - nicméně stejně to číslo drobet nehraje, mnozí si našli práci na výlukových náhradkách na železnici o níž dříve neměli zájem - protože neměli kapacitu a teď v rámci "bídy" jim tyhle "kšefty" byly dobré ....

0 0
možnosti
PD

Moc tomu nerozumím. Naše říční doprava asi utrpěla, tam čísla nemám, nebudu zpochybňovat. Jinak celosvětově zájem o lodní dopravu vzrostl a dostat do Evropy po moři zboží je mnohem dražší (někdy i násobně), než před dvěma lety. A ne, není to momentální situace, která byla kolem Suezu, jde o dlouhodobější převis poptávky. Jinak z dalšího, pokud jsou výletní busy "jen" 40 procent dolů, vzhledem k situaci mě to spíš pozitivně překvapilo.

0 0
možnosti
MZ

Říční doprava doplácí na nízký stav vody.

0 0
možnosti