Diskuze

Tisíce levných lístků na vlak i bus jsou pryč, Češi chtějí do Chorvatska

O cestování do Chorvatska vlakem či autobusem je mezi Čechy vysoký zájem. Jízdenky na spoje, které do oblíbených destinací vypraví v příštích týdnech soukromí dopravci, z nabídky rychle mizí. Některé termíny už jsou vyprodané. RegioJet zřejmě příští týden posílí frekvenci vlaků z Prahy do Rijeky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Cena jízdenky začíná na 590 korunách." a co tak napsat, jestli je to jen jeden směr, nebo zpáteční? To se nikdy nenaučíte...

2 0
možnosti
RJ

V zásadě celý segment lowcost dopravy na krátkou a střední vzdálenost (letecké, autobusové i vlakové) přešel v marketingu na jednosměrné ceny, aby to vypadalo levnější. Zpáteční cena se inzeruje asi už jen u dálkových mezikontinentálních letů.

1 0
možnosti

Vlakem na dovolenou bych nejel ani kdyby ten lístek byl zadarmo.:-)

0 10
možnosti
Foto

Vlakem bych to dal, busem ani omylem. Ostatně, vlakem jsem dojel až do Lisabonu nebo Galway. Za mlada.

3 0
možnosti
FV

Proč zrovna musí jezdit Jančura do Chorvatska? Zbytečně tím posiluje stereotypizaci Čechů o jejich posedlosti "dovolenou v Jugoslávii". Kdyby za tuto cenu jezdil i jiné přímořské destinace v EU, tam by vyprodal vlaky i tam.

Jinak ta cena je opravdu velmi levná v porovnáním s tím, že i jen 60-kilometrový úsek Děčín - Drážďany s ČD stojí jednosměrně 482Kč.

1 5
možnosti
RJ

Protože ten stereotyp není stereotyp, ale skutečnost. Chorvatsko opravdu vede coby cíl zahraničních cest, dokonce i nad sousedním Slovenskem. Sám to moc nechápu, ale pár lidí, co jezdí v létě POUZE tam, sám znám. Poptávka tedy je, co ale brání lepšímu vlakovému spojení, je tamní infrastruktura a balkánská mentalita. Vlakové spojení z Chorvatska je špatné i do jiných zemí.

Pokud se jedná o úsek Děčín-Drážďany, je třeba si uvědomit, že ho nejedete jen s ČD, ale především s DB (s těmi jedete 51 ze 63 km a těm platíte 90% té ceny). Podk chcete jet levněji, jeďte osobákem.

2 0
možnosti
PK

Držím panu Jančurovi a RegioJetu palce. Řada lidí ho poslední dobou ráda kritizuje, ale nikdo nepozvedl tolik cestování v Česku jako on. Nejdříve autobusy, teď vlaky, ostatní konkurence se přidává a zlepšuje se tak celé cestování. A navíc je to vážně česká firma, která nevnikla z pochybné privatizace, jako je tomu u řady dalších. A nápad je to dobrý, někdo nemá auto, někdo si netroufá, vlak je pohodlnější možnost.

2 1
možnosti
TV

Kvitovat mohu trasy do zahraničí. Ale nemohu souhlasit s nechanim cestujícího vlastnímu osudu třeba při kalamitach sněhu. Pokud zaplatím za dojednanou cestu, tak bych tam rád dojel. A ne že skončím uprostřed noci v jiném městě. Takže za mne nic moc společnost.

0 0
možnosti
DK

Kdyby jezdil přímý spoj vlakem Praha - Rimini, jela bych určitě, autem je to únavné.

3 0
možnosti
RJ

V sezoně bude do Rimini jezdit přímé EuroCity z Mnichova.

0 0
možnosti
HT

Překvapuje mě, že se tam lidé ženou už teď. Vždyť moře bude ještě studené.

0 1
možnosti
RJ

Ten vlak jezdí až od července.

2 0
možnosti
PK

P54e77t83r 56K72o23v87á73ř

12. 6. 2020 15:47

Už se těším na další karantény to bude paráda další 2 měsíce státem placeného volna ........ Egypt a Tunisko je takže dobra destinace R^R^

0 2
možnosti

P62a31v76e61l 49Š14i41k14a

12. 6. 2020 15:37

1.Máme zaplacenou dopravu do Chorvatska, ale musíme si nechat vystavit voucher na příští rok.Z důvodu Coronaviru, jsme byli zaměstnavatelem donuceni vybrat dovolenou a na Chorvatsko už nezbylo.

2. Několik let byly noční vlakové spoje červen-srpen z Bohumína do Polska na poloostrov Hel k Baltu - neví někdo, jak to vypadá letos?- Díky

1 4
možnosti
PN

P23e38t48r 46N31o23v38ý

12. 6. 2020 15:45

Proč se ptáte na podobných diskuzích?

Existuje x portálů, dopravců ...

4 0
možnosti
PS

Doufám, že chorvati jsou připraveni na tolik prázdných konzerv od paštik....

4 10
možnosti
JH

J97i57ř60í 30H50o90r88á10k

12. 6. 2020 15:56

Paštikáři možná teď zůstanou doma, vždyť Babiš láká na tuzemskou dovolenou ve stylu Dovolené s Andělem nebo Slunce, sena, jahod :)

1 1
možnosti
MZ

Tak priznam se, ze jsem o tehle variante nejakou dobu uvazoval. V Chorvatsku jsme jeste nebyli a tyden cakani v mori by docela bodlo. Inzerovana cena jak za luzko tak misto v kupe byla hodne zajimava. Bohuzel, puvodne oznamene spusteni predprodeje 8. cervna se odlozilo. Takze "zvitezil" recky Rodos, zpatecni letenka z Vidne za nejakych 50 euro na osobu.

0 0
možnosti